Reteta de tarta cu fragi

Ingrediente aluat tarta cu fragi:


– 200 g faina;
– 100 g unt;
– 1 lingura smantana;
– 1 galbenus de ou;
– 4 linguri de zahar;

Glazura tarta:

– 3 albusuri;
– 150 g zahar;
– 1 farfurie de fragi;

Preparare tarta cu fragi:

Se amesteca bine untul cu faina, la care se adauga zaharul, smantana si galbenusul de ou. Rezulta un aluat nisipos. Aluatul de tarta se intinde intr-o forma, de preferinta rotunda (diametrul aprox 30 cm), se acopera cu hartie de copt pe care se aseaza boabe de fasole, pentru ca aluatul sa nu creasca. Se da la cuptorul incins la 200 grade si se lasa circa 15 minute, dupa care se scoate si se inlatura hartia de copt cu boabele de fasole.

Peste aluat se presara fragii, spalati din timp si lasati la scurs, dupa care se toarna albusurile batute spuma cu zaharul. Se niveleaza si se mai da la cuptor pana glazura de albus devine aurie. Tarta e gata acum 🙂


Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Regulament privind comentariile.