Categories
Retete culinare

Reteta de Varza noua cu carnaciori

Ingrediente varza noua cu carnaciori:


– 1-2 verze noi (aproximativ 1 kg);
– 4-8 carnaciori, in functie de marime;
– 2 linguri ulei;
– 1 ceapa;
– 20 g unt;
– 1 pahar de supa de legume (sau apa);
– 1 pahar branza dulce de vaci cu smantana;
– zeama de lamaie;
– 1 legatura de patrunjel;
– sare, piper, dupa gust.

Preparare varza noua cu carnaciori:

Carnaciorii se prajesc in ulei incins. Nu vor crapa la prajit daca inainte vor fi opariti si zvantati intr-un prosop.
Varza se curata de frunzele vestede, se spala si se toaca fasii.

Intr-un vas se incinge untul si se caleste ceapa. Peste ea se adauga supa de legume sau apa, apoi branza cu smantana si zeama de lamaie. Se potriveste de sare si piper, dupa care se adauga varza si se amesteca totul. Se lasa vasul acoperit cu capac pe foc mic 5 minute dupa ce a dat in clocot.
Varza noua, presarata cu patrunjel verde, proaspat tocat, se serveste cu carnaciorii prajiti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *