Reteta tort cu mure si iaurt

Un tort racoritor, de vara, cu aroma de mure, simplu si rapid de preparat.

Ingrediente tort cu mure si iaurt:

Blat:

– 3 oua
– 120 g zahar
– 45 g faina
– 45 g amidon
– 1 jumatate lingurita praf de copt

Crema:

– 200 g mure
– 500 g iaurt
– 250 ml frisca
– 2 pliculete de gelatina
– 50 g zahar
– zeama de la 1/2 lamaie
– 1 plic de zahar vanilat

Pentru ornat:

– 50 g mure
– 500 ml frisca

Preparare tort cu mure si iaurt:

Blatul:

Se bat albusurile cu 3 linguri de apa. Se adauga zaharul, apoi galbenusurile. Se amesteca faina cu amidonul si praful de copt, la care se adauga ouale batute. Se omogenizeaza bine totul.
Se incalzeste cuptorul la 175 grade, se toarna compozitia intr-o forma imbracata in hartie de copt si se coace timp de 25 de minute.

Crema:

Se amesteca iaurtul cu zeama de lamaie, cu zaharul si zaharul vanilat. Gelatina se dizolva in 2 linguri de iaurt, dupa care se amesteca in crema de iaurt. Se da la frigider pentru 30-60 minute.
In acest timp se bat 250 ml frisca la care se adauga 200 g mure. Se inglobeaza in crema de iaurt.
Se taie blatul in doua pe orizontala si se umple cu crema de iaurt cu mure. Se da la rece pentru 3 ore.

La final tortul se imbraca in restul de 500 ml frisca si se orneaza cu mure si, optional, cu ciocolata rasa.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Regulament privind comentariile.