Categorii
Retete culinare

Sufleu de caise, reteta

sufleu caise

Ingrediente pentru reteta sufleu de caise:


– 1 kg de caise;
– 3 oua;
– 250 g zahar;
– coaja de lamaie, esenta de rom;

Preparare sufleu de caise:

Caisele spalate si fara samburi se dau pe razatoarea mare.
Galbenusurile se freaca cu 200 g zahar. Se adauga caisele, coaja de lamaie rasa, esenta de rom, dupa gust, albusurile batute spuma cu 50 g zahar.
Compozitia obtinuta se toarna intr-un vas de yena uns cu unt si se da la cuptorul incins, pentru 30 minute la foc potrivit.

Cand este gata, sufleul se pudreaza cu zahar. Se serveste cald.
Sufleul va fi la fel de bun daca veti inlocui caisele din reteta cu piersici.

E bine sa stiti despre caise ca:

– sunt fructele ideale in perioadele de examene, deoarece stimuleaza gandirea.
– pot fi pastrate in congelator pe timp de iarna.
– compotul de caise baut in cura de 10 zile diminueaza durerile reumatismale si da o culoare placuta tenului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *