Categorii
Retete culinare

Tocanita de vara cu vinete

tocanita cu vinete

O mancarica de vara – tocanita cu vinete este usor de preparat, plina de culoare si vitamine.


Ingrediente tocanita cu vinete:

– 2 vinete de marime medie;
– 2 dovlecei;
– 3 rosii;
– 3 ardei grasi galbeni;
– 2 cepe;
– 300 g cartofi;
– 100 ml ulei de masline;
– 2-3 catei de usturoi;
– 1 lingura bulion;
– sare, piper, dafin, cimbru, patrunjel, rozmarin, busuioc, dupa gust.

Preparare tacanita cu vinete:

Vinetele, spalate si curatate de coaja, se taie felii, se sareaza si se lasa la scurs.
Rosiile se curata de pielita si se taie cubulete; pentru a se curata mai usor se pot opari pentru cateva secunde.
Ardeii grasi si dovleceii se spala, se curata de seminte si se taie dupa plac.
Ceapa se taie rondele, cartofii, daca nu sunt prea mari se taie sferturi.

In timp ce am pregatit legumele, vinetele s-au scurs de sucul amarui. Le taiem si pe ele, felii sau cuburi.
Calim legumele, adaugam sare, piper, usturoiul zdrobit si celelalte ierburi aromatice. Adaugam si bulionul dizolvat intr-un pahar de apa.
Fierbem inabusit tocanita cu vinete la foc incet circa 30 de minute, iar la servire o ornam cu busuioc verde tocat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *