Unde pastram vinul cand nu avem crama sau beci

Primul raspuns care imi vine in minte este barul din living sau expozoarele pentru sticle de vin.


Exista, insa, si alte metode de pastrare si expunere a sticlelor de vin care, pe langa faptul ca sunt utile, arata si foarte bine, decorand interiorul oricarei case, indiferent de stilul de amenajare abordat.

Putem pastra sticlele de vin pe niste rafturi realizate la comanda sub scara interioara, putem monta pe peretele din bucatarie sau din living un panou cu tije (pene) din lemn, de lungimea unei sticle, dispuse astfel incat sa putem expune colectia de vinuri intr-un mod foarte elegant si decorativ totodata sau chiar sa integram in diverse piese de mobilier rafturi tip suport pentru sticle de vin.

Daca va faceti mobila din bucatarie la comanda si va numarati printre colectionarii de vinuri, nu uitati sa alocati un dulap pentru pastrarea, expunerea si depozitarea sticlelor de vin. Nici macar nu trebuie sa fie un dulap mare. Este suficient sa proiectati un raft inalt si ingust, prevazut la interior cu rafturi in forma de romb, in care puteti depozita, culcate, cateva zeci de sticle de colectie.

Daca locuiti la casa si aveti o scara interioara, iar golul de sub scara este nefolosit, puteti sa-l transformati intr-un loc perfect de pastrare a sticlelor de vin. Astfel, acestea vor fi depozitate intr-un loc ferit de lumina directa si in siguranta.

Cum ti se par aceste alternative la crama, beci sau clasicul bar din living?

foto: shelterness.com


9 comentarii la “Unde pastram vinul cand nu avem crama sau beci”

  1. Sa traiti ca trebuiti,sa iti arati etichetele vinului mi se pare un chici de doi bani,haideti sa fim seriosi…

  2. Stefano, cred ca e o chestiune de gust. Sotul meu a descoperit pasiunea colectionarii sticlelor de vin si si-a facut singur un expozor frumos pe care l-a instalat in living. Arata foarte bine si primeste complimente de la toti prietenii care ne vin in vizita. Ideea colectionarii nu inseamna lauda cu etichete, cum te-ai exprimat tu.

  3. Da!! cine intelege ce insemna sa aperciezi un vin bun ,ESTE BINE ,dar nu cum vedem ca se poarta moda !! sa avem si noi un vin in casa ,,,CA AM VAZUT NOI UNDEVA ,,,, NU ASA !!!!?? va rog sa ma credeti mai avem ceva de invatat de a trece de la tuica de Pitesti SI Bereade germana sau autoctana nustiu avem bere romanaesca brand romanesc???? pe terasele romanesti si de la o invitatie aunor muzicati undeva in Grecia si care au indoit un vin mirific cu coca cola !!!!!!!!!!!
    spune tot !! si ca sa nu va plictisec una comunista ,,,,,,, sa bem un sprit!!!!!!!!!!! asta insemna mult ,din capu locului ei ne furau !!pentru ca nu exitau vinuri bune pentru prosteimea de jos si atunci le spuneu un sprit ! [strici ceva care este deja stricat ] nu va mai plictisec MULTUMESC !!SI AVETI GRIJA DE VOI!!

  4. Sticlele de vin, mai ales de colectie nu se țin la întâmplare pe sub scari sau hote in bucatarie. Se țin in beci la o anumită temperatura….etc…

  5. Buna Alina,si iarta-ma daca am fost rautaceos! eu mi-am spus punctul meu de vedere,in legatura cu sotul tau nu am nimic impotriva gustului sau.Ba din potriva il felicit,daca aseaza sticlele normal?sa nu se vada saraciile alea de etichete.Sa fiti inteligenti si fara chiciuri…Stefano

  6. Ideea de a depozita vinul sub scara sau in bucatarie este total inadecvata! Nu trebuie sa cunoastem multe depre vinuri sau cu atat mai mult sa fim sommelieri, dar un lucru elementar este ca vinurile nu se depoziteaza la lumina si variatii de temperatura, asta bineinteles daca nu doriti sa savurati o catastrofa in locul unui vin deosebit! Astfel daca nu dispuneti de posibilitatea de a pastra un vin intr-un loc special amenajat in subsolul casei, exista posibilitatea ,pt cei care locuiesc la bloc,asa numitul frigider pt vinuri de diferite marimi si la preturi convenabile.
    Idea de design expusa mai sus arata bine dar total nedocumentata, totusi avem pretentia de la designeri sa aiba putina cultura !

  7. revin :1. pentru a colectioana vinuri(de colectie) este obligatoriu asa cum a spus si un domn mai sus sa ai conditii optime de pastrare (clitate superioara a vinului,temperatura controlata, lipsa luminii,pozitionare sticla)
    2.pentru a detine in incaperi locative standuri cu sticle de vinuri „tinere” pentru consumul curent chiar si intr-o perioada scurta de timp 1-2ani, pentru acest lucru consider ca nu este atat de important cum le pastram. In schimb este important sa stim la cu ce sa asociem diferitele soiuri de vin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Regulament privind comentariile.