Categories
Retete culinare

Varza murata cu carne de rata sau gasca

Ingrediente varza murata cu rata:


– 1 rata (gasca) de circa 1-1,5 kg;
– 2 verze murate mijlocii;
– 3 linguri untdelemn;
– 3-4 rosii mari (sau 1 lingura bulion);
– 1 lingurita boia dulce de ardei;
– sare, piper dupa gust.

Preparare varza murata cu carne de rata sau de gasca:

Varza murata se spala, se curata de cotoare si se taie fasii subtiri.
Rata (gasca) se curata si se taie bucati dupa plac. Se scurge, se unge cu untdelemn, se aseaza intr-o cratita, se adauga 2-3 linguri cu apa si se da la cuptorul incins. O lasam in cuptor pana se rumeneste. Din timp in timp o stropim cu sucul din cratita. Cand este gata se scoate carnea si se pune in alt vas.

In cratita cu sosul ramas de la carne se mai adauga putin untdelemn si inca 2-3 linguri de apa, se pune varza, se amesteca se acopera cratita cu un capac si se pune la cuptor, la foc mediu, sa fiarba inabusit.
In momentul in care varza s-a inmuiat se adauga rosiile curatate de pielite, taiate cubulete, sau bulionul subtiat cu apa. Se potriveste de sare si piper, se amesteca bine si se mai lasa la cuptor sa scada.
Se serveste fierbinte cu mamaliguta si friptura de rata sau gasca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *