Categorii
Intrebari de la cititori

Vreau sa schimb acoperisul casei cu tigla. Cum se monteaza?

Vreau sa schimb acoperisul casei si am luat tigla plastifiata de la Hogard Piatra Neamt si nu stiu daca trebuie sa pun izolatie ca la cea de tabla. Cu ce este mai bine sa o prind? Cu cuie sau cu holsuruburi? Daca pun izolatie trebuie sa pun si scandura? Scandura trebuie montata una langa alta sau la o distanta intre ele? Cu respect, astept un raspuns corect.


Intrebare de la nicu52, pe adresa redactiei: Vreau sa schimb acoperisul casei cu tigla. Cum se monteaza?

Nota redactiei: citeste si Acoperisul. Ce acoperitoare aleg pentru casa mea?

6 răspunsuri la “Vreau sa schimb acoperisul casei cu tigla. Cum se monteaza?”

Ai grija cu acoperisul nu e gluma,sa nu patesti si tu ca Pacala sa stai in casa cand ploua, cu punga in cap,de unde ai luat tigla trebue sa iti dea si solutii de montare,cauta si tu o persoana care se pricepe cat de cat,stii care este problema nu se vede acum,se vede cand ploua si atunci este prea tarziu,iti strica tot din casa,sa fii inteligent si fara frica eu iti urez Succes.Fanica

Buna ziua.
Subscriu celor de mai sus si adaug un fapt necunoscut de oameni pana nu se apuca de montaj.
In primul rand, da, se pune astereala pe toata suprafata acoperisului. Apoi se monteaza bariera de vapori deoarece tabla asta chiar daca e plastifiata, face condens pe dedesubt si astereala va putrezi daca nu are acea bariera de vapori. Apoi, se monteaza un caroiaj din stinghii cu rolul de ventilare a spatiului dintre tabla si bariera, ventilare ce are ca efect evaporarea barierei de vapori. Dupa caroiaj, se monteaza in final tabla asta plastifiata, cu holtzsurub cu cap hexagonal de M8 sau M10, dupa indicatiile producatorului. Dupa ce se monteaza tabla, se monteaza coamele, capetele etc. Daca aveti dolii, acestea se vor monta inainte de montarea tablei.
In final, sistemul de protejare este compus din:
astereala,
bariera de vapori,
caroiaj,
tabla,
elemente speciale (dolii, coame, sorturi etc)
Costul este undeva la 60-80 lei/m2 pentru materiale
Daca ati avut pe casa tigla clasica, in opinia mea, ati gresit cumparand tabla pentru a o inlocui.
Mai departe va mai pot spune ca daca nu respectati intocmai schema de montaj, asa cum v-a sugerat si Fanel, trebuie sa stiti ca apa este „dusmanul” dvs. si prietena mea, in sensul ca veti apela la un meserias pentru a inlatura efectele apei in casa.
Toate cele bune

Sa traiesti Bogdane ca trebuesti,jos palaria pt ceea ce faci.Cu acoperisul nu e de joaca.Eu vorbesc din experienta nu din auzite,acum 10 ani cand am facut acoperisul la casa am contractat o echipa de la Gerard,vecinii au venit si ei sa se uite! le-au placut dar mi-au zis ca nu trebuia sa i-au echipa de la Gerard ca sunt ff scumpi.Dupa vreo 2 saptamani si-a cumparat si un vecin dintre acei privitori? bine inteles tabla si-a puso el? ca a vazut la mine cand o puneau meseriasii, dar de jos nu s-a suit sus pe acoperis,ca avea rau de inaltime.Dupa vreo cateva saptamani dupa asa zisa „lucrare” a vecinului,au inceput ploile de toamna,rezultatul a dormit cu Familia in beci si a scos la apa din casa de i-a venit acru in…gura.A trebuit sa de-a tabla din nou jos alte materiale alta munca alti bani cheltuiti,bine inteles de aceasta data cu meseriasii aia care zicea el ca sunt ff scumpi,acum lucreaza la Gerard si in final este unul din acei meseriasi ff scumpi.De aceea va spun oameni buni ca suntem foarte saraci ca sa mai facem lucruri ieftine si de proasta calitate.Sa ii dam cezarului ce e al cezarului, si sa nu ne mai facem meseriasi peste noapte inainte de a studia si de a lucra in domeniu.Sa fiti inteligenti si fara frica,iarta-ma vecine…Fanica

Procesul de montare nu este dificil, insa necesita cunostinte speciale in domeniu si experienta pentru ca rezultatul sa fie satisfacator.

Domnule Fanica,cei de la Gerard,aveau si legitimatia la ei?va intreb si eu asa intr-o doara,pentru ca sunt sigur ca toti cei ce distribuie tabla au colaborari cu diferiti indivizi bineinteles contra cost ,SPAGA,pentru a prinde un montaj,probabil ca cei de care povestiti erau mai priceputi decit altii….

Salutare nene Mihai,

In secolul 21 nu se mai poarta Legitimatiile, acum vorbesc de la sine Lucrarile pe care le-ai facut pe care le faci si lucrarile pe care le vei face,asta este cartea de vizita a unui Meserias competent si de bun simt.
Stim cu totii cum se dadeau si cum se dau Legitimatiile si Permisele la noi in Tara:Carte multa nu se cere, sa ai bani,sa fii prost si cu putere…Chao

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *