Categorii
Intrebari de la cititori

Bucataria visurilor mele, caut solutii eficiente

BUNA ZIUA! In speranta de a gasi persoana potrivita pentru obtinerea celei mai eficiente solutii, ma adresez CasaDex; am consultat nenumarate persoane pana acum insa nimic nu seamana cu ce imi doresc eu, adica nimeni nu a reusit sa adapteze dorintelor mele eficienta si ergonomia necesara ci vin numai cu alte idei.


Bucataria viselor mele are A=4100 (perete intreg cu canalizare apa), B=3500 (cu usa de 1000 incadrata intre 1920 si 580), C=4100 (perete intreg), D=3500 (geam 1500 situat central).

Imi doresc bucataria in forma de L pe peretii A si B, cu urmatoarele conditii: sa inceapa cu coloana si sa se termine cu coloana (prima sa incorporeze frigiderul, ultima pentru cuptor si cuptor cu microunde, respectiv masina de spalat haine sub blat), ordinea de lucru sa fie frigider, chiuveta, blat de lucru, plita, blat de lucru, cuptoare, sa nu amestec zonele de cald cu rece, sa am zona de lucru neintrerupta si cat mai mare intre chiuveta si plita. multumesc anticipat

Intrebare de la Nicol, pe adresa redactiei: Bucataria visurilor mele, caut solutii eficiente.

3 răspunsuri la “Bucataria visurilor mele, caut solutii eficiente”

Buna ziua, Nicol!

Ai expus foarte clar datele problemei. Mai mult chiar, atat de clar, incat nu vad nicio problema. Practic, esti fericita posesoare a unei bucatarii generoase, pentru care proiectarea mobilierului este destul de simpla, mai ales atunci cand tu stii exact cum iti doresti sa arate.

In principiu, orice firma producatoare de mobilier iti poate executa la comanda, in baza unor masuratori exacte, mobila bucatariei mult visate de tine. De obicei, mobila de bucatarie se vinde in varianta standard – o garnitura liniara, de cel mult 2600 – 3000 mm lungime. Toate celelalte modele: in forma de L sau U, de pilda, se realizeaza la comanda.

Mi-a placut foarte mult grija ta pentru separarea zonelor calde de cele reci si pozitionarea frigiderului si a cuptoarelor in cele doua extremitati mi se pare o alegere inteleapta.

Sunt de acord si cu ideea de a avea o zona de lucru neintrerupta cat mai mare. Orice doamna care isi petrece o parte din zi in bucatarie, preparand mancare, stie cat de important si util este un blat de lucru cu suprafata mare. Eu as monta chiuveta chiar langa frigider (pe peretele A), iar plita as pozitiona-o in unghiul format la imbinarea celor doi pereti (A si B). In acest fel, vei beneficia de un blat mai mult decat generos, pastrand totodata distanta dintre zona rece si cea calda.

E drept ca in acest fel vei obtine un blat destul de mic pe peretele B. Dar, din punctul meu de vedere, este suficient pentru a monta acolo un robot de bucatarie, un mixer sau o cafetiera.

Daca tevile de apa si canalizare nu se afla in locul in care ti-am sugerat sa montezi chiuveta, nu e o problema. Orice instalator priceput poate prelungi traseul acestora fara mari eforturi. Am vazut bucatarii din apartamentele de bloc in care apa si canalizarea au fost mutate pe un cu totul alt perete (de obicei cel cu fereastra), prin prelungirea traseului acestora.

In concluzie, nu astepta sa gasesti in vreun magazin modelul de mobila de bucatarie visata de tine. Contacteaza o firma producatoare de mobilier si solicita-le sa faca niste masuratori la fata locului sau la sediul lor, in baza schitei tale si comanda-ti bucataria perfecta!

Numai bine! 🙂

MULTUMESC NESPUS DE RASPUNS…APRECIEZ FAPTUL CA A-TI ACORDAT ATEA RANDURI UNEI IDEI!AVEAM NEVOIE DE ACESTE PARERI PENTRU A-MI INRADACINA MAI ADANC VISUL MEU(CAM TOTI PE UNDE AM TRECUT INCERCAU SA-MI SCHIMBE PLANUL,SA MODIFICE CEVA)…si daca tot e pe comanda de ce sa nu fie adaptata fix nevoilor mele,nu?MULTUMESC INCA ODATA

Buna ziua. Interesant. Am facut si eu asemenea modificari pentru clientii mei. As veni cu o sugestie, in completare. Exista ghiuvete pentru bucatarii in forma de aripioare, un patrat mare din care s-a scos un patrat mai mic din colt, astfel incat o cuva sa stea pe planul A si o cuva sa stea pe planul B. Deosebit de accesibil.
Spor!
Bsterea@yahoo.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *