Categorii
Intrebari de la cititori

Cu ce as putea vopsi pardoseala din baie, care este din mozaic?

Cu ce as putea vopsi pardoseala din baie, care este din mozaic din acela cum era mai demult. Pana la o renovarea totala a baii, am ales aceasta varianta, dar nu ma prea pricep. Daca exista o vopsea antiderapanta ar fi perfect sau ar trebui sa adaug ceva in ea?


Intrebare de la Mirela, pe adresa redactiei: Cu ce as putea vopsi pardoseala din baie, care este din mozaic?

5 răspunsuri la “Cu ce as putea vopsi pardoseala din baie, care este din mozaic?”

Am vazut ca cineva a intreba daca se poate vopsii gresia din baie si cu ce.
Doresc sa stiu si eu daca exista aceasta varianta.

Exista o solutie.
Se numeste NovepoX, este produsa in Grecia (nu stiu daca am voie sa dau nume, il dau si daca cei din redactie pun cenzura, asta este) de catre firma Chrotex. Este o vopsea epoxidica pentru protectia suprafetelor de ciment etc supuse la conditii de mediu industrial in contact cu lichide. Ideal ptr piscine. Se foloseste pentru coment un primer, adica amorsa denumita NovepoX Primer (alb pentru ciment, lemn, plastic) si rosu maroniu anicoroziv pentru metal.
Este produsa in culoarea alb, albastru deschis, gri si rosu maroniu. Se face comanda pentru alte nuante personalizate. Deci, dureaza. Din cate stiu eu, costa cam 38 lei/kg vopseaua si vre-o 18 lei/kg amorsa, fara TVA. Uscare in 8 ore, se aplica 2 straturi dupa 24 ore. Consum: 6,5-8,5 m2/kg/strat.
Deci pentru o baie de 3 m2 utili de mozaic, va trebuie fix o cutie.
Acum, daca este sa adunam costurile: 38+18+TVA ar insemna ~70 lei doar vopseaua. Mai puneti pensula si munca si ajungeti cam la 100 de lei. Intermediari.
Mai apoi, ca sa puneti gresia peste aceasta vopsea, va trebui sa cumparati alt primer denumit EcoPrimGrip, produs de Mapei, sa puteti aseza pardoseala din gresie. Daca nu amorsati cu acest compus se va desprinde adezivul de vopsea si va suna pardoaseala a gol cam la o luna dupa aplicare. Acel produs Ecogrip este in varianta de 10 L si costa 130 lei cu TVA. Va ajunge pentru 100 de m2. Sincer, nu se merita. 130 lei/3m2 de baie.
Daca tot dati 100 de lei acum, mai puneti inca 100 si placati baia direct cu gresie. Acum.
Cu stima si alegeti ce vi se potriveste!
Bsterea@yahoo.com

Eu am dat pe ciment cu Cimentol, cumparat de la Leroy Merlin. Este 78 lei cutia de 2 kg. Se aplica pe ciment si este de exterior (adica rezista la umezeala. Cred ca o cutie va ajunge pentru baie

Pe Cimentol se aluneca sau e in regula? Este si colorata?
Dar cu vopsea pentru beton SPEKTRA a dat cineva?

Cimentol este si colorata si eu una nu alunec pe betonul vopsit de pe terasa.
Sunt mai multe culori: galben, galben pai, rosu, caramiziu, ect. Eu cred ca depinde de cat de alunecoasa este podeaua care urmeaza a fi vopsita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *