Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Exemplu de amenajare cu stil – un apartament din Madrid

living open space apartament madrid


Apartamentul despre care va voi vorbi astazi se afla in inima Madridului, la ultimul nivel al unui bloc de apartamente si a fost redecorat de designerul spaniol Sagrario Escribano.

Pe langa cele trei dormitoare, doua bai, o bucatarie generoasa si un open space, ce include livingul, un birou si un loc de luat masa, superbul apartament din Madrid dispune de o terasa de peste 10 metri patrati, cu vedere spre centrul orasului.

Compartimentarea finala a apartamentului s-a facut pornind chiar de la terasa despre care va spuneam, profitand la maximum de lumina naturala ce patrunde prin ferestrele generoase. Asadar, livingul, biroul si locul de luat masa, reunite sub forma unui open space confortabil, inundat de lumina, se afla in imediata apropiere a terasei, perceputa ca o continuare fireasca a zonei de relaxare.

Pentru fluidizarea si extinderea spatiului s-a renuntat la majoritatea zidurilor despartitoare (cele care nu afectau si nu modificau structura de rezistenta a apartamentului). Pe peretele dintre living si dormitorul matrimonial, situat pe aceeasi latura a apartamentului, a fost proiectata o biblioteca pentru carti. Si pentru ca lectura se numara printre pasiunile proprietarilor apartamentului, designerul a proiectat mai multe spatii de depozitare a cartilor: rafturi incastrate in zidul din rigips ce separa livingul de hol, pe peretele din imediata apropiere a locului de luat masa din camera de zi si chiar in dormitorul matrimonial.

open space living hol apartament

Apartamentul a fost amenajat in stil modern cu influente clasice, designerul impletind discret elemente ale celor doua stiluri care, aparent, se bat cap in cap. Combinatia de alb, rosu si tonuri de maro a contribuit la definirea stilului ales de proprietarii apartamentului.

Culoarea alba, folosita ca baza de decorare, scoate in evidenta elementele decorative de culoare rosie, intalnite la tot pasul in cocheta locuinta din Madrid: covorul si pernele rosii de pe canapeaua din living, scaunele si corpurile de iluminat, la fel de rosii, din diningul inclus in open space, peretii de culoare rosie din bucataria dotata cu o garnitura de mobilier de culoare maro etc.

open space apartament

Delimitarea zonei de lucru (birou) din open space s-a facut prin simpla aplicare a unui foto tapet in alb si negru pe peretele din spatele biroului ce pare aproape invizibil, datorita blatului de sticla discret.

zona lucru birou apartament

Suprafata generoasa a bucatariei a permis proiectarea unei garnituri de mobilier in forma de L, ce inglobeaza toate electrocasnice necesare, dar si amenajarea unui loc de luat masa. Remarcati impactul vizual al culorii rosii folosite in decorarea unei portiuni ample din bucatarie.

bucatarie moderna apartament decorata rosu maro

In contrast cu restul apartamentului, pentru dormitorul matrimonial au fost preferate piese de mobilier cu iz clasic si finisaje in tonuri pastel, ce imbie la somn si relaxare.

dormitor stil clasic apartament

Alte poze:

living terasa apartament madrid

loc luat masa apartament

bucatarie moderna forma l apartament

baie alba apartament

loc relaxare terasa apartament

plan apartament modern

foto: micasarevista.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *