Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Idei de amenajare a unui open space intr-un apartament

open space apartamentIn ultimii ani, tot mai des intalnim notiunea de „open space”, folosita in amenajarile interioare moderne, atat in casele spatioase, dar mai ales in apartamentele si garsonierele mici de bloc.


Ideea amenajarii unui open space (in traducere spatiu deschis) care sa includa mai multe zone de activitate intr-o singura incapere (bucatarie, living, dining, birou etc), vine din nevoia de spatiu, lumina si libertate de miscare. Practic, obtinerea unui open space se face prin desfiintarea peretilor despartitori dintre doua sau mai multe incaperi alaturate, avand ca rezultat un spatiu amplu si aerisit.

In garsonierele si apartamentele mici de bloc contopirea bucatariei cu sufrageria sau livingul intr-un open space a devenit o practica moderna obisnuita. O bucatarie mica si ingusta, in care cu greu reusim sa integram mobilierul si electrocasnicele specifice, pare mult mai degajata si mai confortabila in momentul desfiintarii zidului care o separa de sufragerie. Chiar daca suprafata bucatariei ramane aceeasi, senzatia de spatiu creste considerabil si datorita faptului ca, in aceasta noua configurare a locuintei, spatiul de luat masa paraseste aria restransa a bucatariei, gasindu-si loc in sufragerie sau devenind hotarul dintre cele doua zone, sub forma unui bar, flancat de cateva scaune inalte.

amenajare open space apartament modern

Delimitarea pe zone de activitate a unui open space se poate face prin folosirea diferitor tipuri de finisaje, a diferitor culori etc. De exemplu, daca in zona de zi (sufragerie) vom placa pardoseala cu parchet laminat, pentru bucatarie putem alege gresia.

O alta delimitare moderna pe zone de activitate este folosirea paravanelor despartitoare care pot fi confectionate din diverse materiale: lemn, sticla, fier forjat, inox, bambus etc.

open space bucatarie living apartament

Un aspect foarte important in amenajarea unui open space ce include bucataria este alegerea unei hote de calitate, cu putere mare de absorbtie, pentru a preveni raspandirea mirosului de mancare in intreaga incapere.

Care dintre variantele de open space prezentate in articol iti place cel mai mult?

open space modern apartament mic

open space mic garsoniera

open space apartament

2 răspunsuri la “Idei de amenajare a unui open space intr-un apartament”

Desi acest tip de amenajare este unul la moda,deoarece da senzatia de spatiu si schimba esteticul apartamentului, eu nu il agreez. Asta pentruca mai ales blocurile vechi , prin compartimentare nu se preteaza la asemenea modifivcari. Din punct de vedere practic.Bucataria este pentru foarte multa lume , asa cum spune si denumirea acesteia , locul unde se gateste mancarea pentru familie.Ori deschizand spatial inter bucatarie si sufragerie , toata casa se umple de mirosurile din bucatarie cu toate hotele performante existente.Acest tip de amenajare se preteaza la niste locatari care servesc masa in oras si folosesc bucataria pentru a face o cafea sau un fresch de fructe exotice.Cand insa in familie mai apar cum este normal si copiii, atunci bucataria va avea rolul ei traditional iar amenajarea tip open space devine necorespunzatoare.La o casa nou construita sau renovata, se poate merge pe un open space compus din bucatari si living,intre aceste doua amenajandu-se si locul pentru servirea mesei de catre familie si in functie de spatial disponibil chiar si pentru musafiri.dar asta trebuie avut in vedere de la proiectare,toate reamenajarile ulterioare fiind doar carpel care nu va vor da satisfactie.

Fiecare cu parerea si experienta lui.

Eu am un apartament cu doua camere care avea o bucatarie ingusta, exact asa cum ati descris in articol si nu vreti sa stiti ce insemna pentru mine fiecare mic dejun, pranz sau cina in familie, cand efectiv faceam naveta din bucatarie in sufragerie si invers, din cauza ca in bucatarie nu aveam loc pentru o masa.

Lucrurile s-au schimbat radical de cand am daramat peretele dintre bucatarie si sufragerie, acum am locul de luat masa in locul fostului perete, exact ca in ultima poza din articol si sunt mai mult decat incantata. Pe langa oul aspect modern al apartamentului datorita acestui open space obtinut, nu ma mai simt singura atunci cand gatesc, ceilalti membri ai familiei fiind la tv, in sufragerie :))))

Iar referitor la mirosurile de mancare, pot spune ca nu miroase in casa acum mai mult ca inainte. E drept ca mi-am luat si o hota mai performanta, cu doua motoare, dar e si mult mai usor de aerisit acum cand deshid ambele geamuri, se ventileaza imediat incaperea si dispare orice miros de mancare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *