Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Rafturi, etajere sau spatii de depozitare pentru case si apartamente

rafturi condimente bucatarieFie ca locuim la casa, in apartament sau intr-o garsoniera, intotdeauna ne plangem de lipsa spatiilor de depozitare. Mai ales cand vine vorba despre depozitarea obiectelor mici, a cartilor, a fotografiilor si a suvenirurilor din vacantele cu cei dragi.


Desigur ca cea mai buna solutie pentru depozitarea acestor dragi maruntisuri raman rafturile sau etajerele. Tot ce trebuie sa facem in acest caz este sa alegem locul in care vrem sa le montam, dimensiunile pe care trebuie sa le aiba rafturile (in functie de obiectele pe care urmeaza sa le depozitam in ele) si felul in care dorim sa arate.

Rafturile si etajerele pot fi integrate in absolut orice fel de decor, stil de amenajare si in orice camera din casa: living, dormitor, baie, bucatarie, camera copilului si chiar si pe hol sau in balcon. In oricare dintre aceste incaperi rafturile isi vor gasi utilitate.

De pilda, in living, rafturile pot fi utile pentru depozitarea cartilor – pe post de biblioteca. Astfel, ele pot fi integrate intr-o garnitura de mobilier, care sa fie prevazuta si cu un minibar sau cu spatii pentru tv, combina audio si cateva suveniruri din calatorii.

O alta varianta este alegerea unor rafturi individuale, care pot fi de diferite forme si dimensiuni. O idee interesanta, din punctul meu de vedere, sunt rafturile pe colt.

rafturi colt

Daca livingul este integrat intr-un open space, ce include si locul de luat masa, biroul sau bucataria, dar simtim nevoia unei delimitari pe zone, putem folosi o etajera in calitate de paravan despartitor. Acestea arata foarte bine, fiind totodata extrem de practice.

etajera paravan despartitor living open space

Intr-o bucatarie rafturile pot fi folosite pentru depozitarea borcanaselor cu condimente sau a cartilor pentru gatit. Mie imi place ideea de raft cu multe separeuri, de dimensiunea unei cani, in care se pot expune canile colectionate de-a lungul anilor.

rafturi condimente bucatarie

Si in baie rafturile sunt foarte utile. Aici, insa, trebuie sa avem grija sa alegem doar etajere din materiale rezistente la umezeala: sticla, plastic, inox, fier forjat, PAL, MDF sau lemn natural tratat pentru a rezista in conditii de umiditate crescuta. Intr-o baie mai mare se pot construi etajere din rigips.

rafturi depozitare baie

Intr-un dormitor mic rafturile pot fi amplasate deasupra patului, inlocuind cu brio noptierele obisnuite. Aici ne putem lasa peste noapte bijuteriile, ochelarii, cartea pe care o citim inainte de somn sau alte obiecte utile.

rafturi pat dormitor matrimonial

In camerele copiilor si ale adolescentilor etajerele sunt piese de mobilier absolut necesare. Eu as adauga chiar ca sunt obligatorii. Mai ales cand este vorba despre camera unui elev sau a unui student care are nevoie de spatiu de depozitare pentru carti, caiete, manuale, cursuri etc.

Insa, chiar si atunci cand vorbim despre un prescolar, o etajera sau cateva rafturi, pentru depozitarea jucariilor, sunt binevenite.

In ce priveste forma, culoarea sau dimensiunea rafturilor si a etajerelor, trebuie sa adaug ca totul depinde doar gustul, preferintele si imaginatia fiecaruia dintre noi, dar nu trebuie sa uitam ca acestea trebuie sa se integreze in stilul de amenajare a casei. Cu alte cuvinte, daca ne place stilul modern de amenajare si am decorat interiorul intregii case sau a intregului apartament in acest stil, vom avea grija ca si etajerele sau rafturile pe care le vom alege sa pastreze aceleasi linii de design. Regula ce se aplica tuturor stilurilor de amenajare, bineinteles. Ei, poate mai putin in cazul stilurilor Eclectic sau Fusion, caracterizate de imbinarea mai multor stiluri de amenajare a interiorului.

Tie in ce camera ti se par utile rafturile?

rafturi carti camera copil

Un răspuns la “Rafturi, etajere sau spatii de depozitare pentru case si apartamente”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *