Categorii
Intrebari de la cititori

Sapa si izolatie la o casa veche

Vreau sa torn beton, sapa si izolatie in camere la o casa veche. Cum ar trebui sa procedez? Multumesc!


Intrebare de la Dragos, pe adresa redactiei: Sapa si izolatie la o casa veche.

3 răspunsuri la “Sapa si izolatie la o casa veche”

Buna seara.
Stimate domn, in primul rand trebuie sa ne spuneti daca acea casa are fundatie.
Apoi, trebuie sa stiti ca fiecare cm grosime inseamna 20 de kg ce apasa pe acele camere. Acest lucru inseamna ca in timp, pardoseala se va fisura, se va scufunda. Cand vorbesc de scufndat vorbesc despre cm nu despre metri.
Am realizat candva o interventie asemanatoare si sunt bucuros sa va impartasesc din experienta mea:
Am decopertat podeaua din dusumea, am introdus mai compactor, am pus pietris pentru a drena umezeaza, am asezat folie PVC, am montat plasa 6x10x10, am turnat beton C2,5, am pus extrudat de 5, am pus sapa, am montat parchet.
Lucrarea a fost acum 8 ani, in Afumati. Totul a durat 3 luni. 3 luni deoarece dupa turnari, 28 zile ii trebuiesc materialului sa ajunga la parametri tehnici corespunzatori, gata sa primeasca stratul superior.
Va trebui sa schitati un plan de lucrare neaparat dupa ce realizati faza cu compactorul.
In rest, spor!
Cu stima
bsterea@yahoo.com

Buna ziua
Andrei de ce trebuie neaparat sa torni beton. Daca diferenta de la podea la prag iti permite sa poti crea o podea din grizi de 5 cm x in functie de inaltime dispuse la intervale de cca 50 cm si acoperite cu un OSB de 8.intre intervale se pot pune materiale izolante. Peste OSB se pune f usor un parchet.
O treaba usoara si nu este asa de grea la fundatie.
Spor la treaba.

Eu am o casa veche PARTER-aprox.80ani-
Are fundatie de caramida. Este in stare aparent buna;am decopertat peretii int. si ext. am turnat plaseu de beton parter etc…. La pod am dat jos pamantul si am facut izolatie cu vata de sticla intre grizile de lemn(15x10cm din 80 in 80 cm)
Intrebarea mea este daca am dat pamantul am facut o greseala, cum o pot remedia. As putea sa torn o sapa , dar cum o ancorez in pereti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *