Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Solutii de depozitare pentru dormitoare mici

pat dormitor lazi depozitareDe multe ori, din lipsa de spatiu, dormitorul matrimonial este transformat in depozit pentru diverse haine si obiecte personale carora nu le gasim loc in celelalte incaperi ale casei.


Din fericire, exista solutii practice si ingenioase, care ne pot oferi extra-spatii de depozitare mai mult sau mai putin generoase, pastrand totodata aspectul ordonat si ingrijit al dormitorului.

Prima idee este achizitionarea unui pat prevazut cu lada de depozitare sub toata suprafata saltelei. In lada de sub pat pot fi pastrate seturile de lenjerie de pat, paturile, pernele si chiar hainele pe care nu le folosim in mod constant.

pat matrimonial lada depozitare

Mai exista si modele de pat prevazute cu sertare in partea inferioara. Acestea sunt ideale mai ales pentru depozitarea hainelor si obiectelor marunte: lenjerie de corp, ciorapi, curele, genti etc.

pat dormitor lazi depozitare

Daca dimensiunea peretelui pe care este amplasat patul matrimonial va permite, puteti realiza in jurul tabliei de la capul patului, la comanda, un dulap sau cateva rafturi care sa suplineasca necesarul de spatii de depozitare, fara a aglomera vizual dormitorul. Pentru un aspect placut si senzatia de tot unitar este bine ca acestea sa fie realizate intr-o nuanta apropiata sau identica cu cea a patului si a celorlalte piese de mobilier din dormitor.

dulapuri dormitor

Foarte frumoasa si practica mi se pare ideea montarii unor rafturi sau corpuri de depozitare in jurul ferestrei din dormitor.

rafturi fereastra dormitor

O solutie mai complexa, ce necesita o investitie pe masura, potrivita pentru dormitoarele cu tavane inalte este realizarea unui pat matrimonial supraetajat, prevazut in partea inferioara cu un dressing adanc si generos. Iar pentru a castiga si mai mult spatiu de depozitare, treptele de acces catre patul supraetajat pot fi folosite si pe post de sertare. Aceasta ingenioasa metoda 2 in 1 (pat si dulap) ne permite sa montam pe un alt perete al dormitorului inca un dressing sau un dulap de haine.

dormitor matrimonial supraetajat

Mie personal imi place cel mai mult ultima varianta de marire a spatiului de depozitare, datorita patului situat la inaltime. Tu pe care ai alege-o?

foto: homedit.com

Un răspuns la “Solutii de depozitare pentru dormitoare mici”

Mie imi place ultimul, deoarece ai unde să-ți depozitezi hainele datorită patului la inălțime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *