Categorii
Intrebari de la cititori

Stalpi de sustinere pe langa zidul din spatele casei

Am o casa la tara din paianta fara fundatie, ci doar un zin din piatra pe care este construita casa. As vrea sa fac niste stalpi de sustinere pe langa zidul din spatele casei. Poate cineva sa imi dea un sfat?


Intrebare e la Florin, pe adresa redactiei: Stalpi de sustinere pe langa zidul din spatele casei.

2 răspunsuri la “Stalpi de sustinere pe langa zidul din spatele casei”

Buna ziua domnule Florin.
Domnule Florin, o casa de paianta care sa zicem are o greutate totala de 60 sau 80 sau 314 sau 12 tone apasa datorita acceleratiei gravitationale, normalei si masei proprii PE fundatie. In cazul in care fundatia este inexistenta se realizeaza consolidare SUB piatra care tine loc de fundatie, in cazul dvs. Se mai iau in calcul, pe langa masa proprie si incarcarea la vat si incarcarea la zapada si unda seismica…
Rolul stalpilor nu-l inteleg deoarece ei sunt ALATURI de casa. Ce sustin ei?
In cazul in care casa este lunga, mai lunga decat 6-8 metri se impune o contravantuire a peretilor dar aceasta este o alta filozofie si se aplica in cazul in care casa din paianta a luat-o intr-o parte. Acest tip de lucrari se executa impreuna cu o alta serie de lucrari ce vizeaza zidurile casei si se realizeaza strapungeri in ziduri si consolidari ale acestora. Daca dvs. asta vizati, atunci trebuie sa stiti ca exista un ansamblu de lucrari, stalpii fiind doar unul din cele 3 pasi de urmat pentru realizarea consolidarii din laterala.
Stimate domn, inainte de a arunca banii pe fereastra, va sfatuiesc sa cautati un inginer structurist care sa va faca masuratori si calcule si mai apoi sa va sublinieze o solutie tehnica. Va mai sfatuiesc sa apreciati faptul ca un arhitect, pentru a avea stampila, invata 6 ani, face practica inca 10, si da o groaza de examene.
Apoi, cand aveti solutia tehnica optima pentru casa dvs, dati de veste pe casdex.ro si abia atunci gasiti un constructor.
Daca nu aveti ce face cu banii, ma raliez si eu cu ofertantii si execut ce vreti dvs. dar, bunul simt ma face sa ma opresc. O casa nu este o friptura. O casa nu poate face obiectul do it yourself, ma intelegeti?
Cu stima.
bsterea@yahoo.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *