Categorii
Intrebari de la cititori

Ultimul etaj cu placa de beton si acoperis plat sau pod cu izolatie deasupra?

Buna ziua,
Care sunt diferentele (av + dez, tehnice, termice etc) intre a avea la ultimul etaj placa de beton deasupra si apoi ceva acoperis plat, de tabla si a avea pod deasupra, cu izolatie si tigla, dar fara placa de beton intre ap de la ultimul etaj si pod?


Multumesc.

Intrebare de la Ina, pe adresa redactiei: Ultimul etaj cu placa de beton si acoperis plat sau pod cu izolatie deasupra?

3 răspunsuri la “Ultimul etaj cu placa de beton si acoperis plat sau pod cu izolatie deasupra?”

Amindoua sunt perfecte,numai ca sunt ceva costuri suplimentare,
Cu stima Mihai Lazar

Buna ziua.
DPV constructiv, renuntarea la placa va va oferi dvs economie la costuri de executie si materiale. Tinand cont ca o placa armata ptr pod va va costa minim 60 lei/m2 fier si 220 lei/m3 de beton C10/15, va mai fi necesar si minim 28 de zile mentinerea popilor pentru sustinere iar mai aopi, va trebui sa investiti si intr-o scara de acces pliabila sau nu, in pod.
DPV al izolatiei, nu afecteaza cu nimic luarea deciziei deoarece toate costurile legate de amenajarea tavanului se vor transfera catre mansarda. Nu prea am inteles eu bine ce-i cu acoperisul plat. Va referiti la un acoperis intr-o apa? Sau la acoperis paralel cu Terra?
In cel de-l doi-lea caz, intuiesc o forma de casa moderna, fara acoperis, caz in care este clar ca nu va trebuie mansarda ci placa turnata iar aceasta din urma va trebui sa fie doar foarte bine hidroizolata. Izolatia termic se va face dedesubt, sub placa/respectiv tavan. Hidroizolatia este mai ieftina decat construirea unui acoperis de cel putin 8 ori, materiale+manopera.
Daca sunteti convinsa ca va mai pot sugera si alte idei sau putem discuta pentru executie, va rog, lasati-mi un mesaj la bsterea@yahoo.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *