Categorii
Intrebari de la cititori

Am o casa cu amprenta de 120 mp, cu etaj si mansarda. Ce putere kw trebuie sa aiba centrala?

Buna ziua. Am o casă cu amprenta de 120 mp, cu etaj si mansardă. Casa are 22 de calorifere si 6 băi. Casa este racordată la rețeaua de gaze. Ce putere (kw) ar trebui să aibă centrala pt această casa? Sau s-ar putea monta 2 centrale mai mici pentru un randament mai bun? Vă mulțumesc.


Intrebare de la Daniel, pe adresa redactiei: Am o casa cu amprenta de 120 mp, cu etaj si mansarda. Ce putere kw trebuie sa aiba centrala?

2 răspunsuri la “Am o casa cu amprenta de 120 mp, cu etaj si mansarda. Ce putere kw trebuie sa aiba centrala?”

Salut Daniel,sfatul meu este sa cauti un specialist sa vina Acasa la tine sa faca masuratorile pe fiecare camera in parte,aici trebuie sa se tina cont de izolatia casei, interioara exterioara,ferestre usi.Eu cred ca trebue sa gandesti pt prezent dar mai ales pt Viitor adica o CT prin condensare un Puffer de 1000 de litri Panouri solare etc.Este pacat sa nu utilizam si sa nu profitam de razele Soarelui care deocamdata sunt Gratis…Aici in Spania se profita la maxim de soare apa calda o au gratis,te inteleg ca trebuie sa investesti un pic mai mult dar investitia va fi foarte repede amortizata.Centrale termice fiabile cu condensare:Immergas,Junkers,Bosh,Baxi smd.Chao

Buna ziua,
Am impresia ca sunt 120 mp/nivel.
Sigur e casa familiala si nu pensiune?
Va intreb aceasta pt ca la nr bai, nu prea pare casa familiala. Iar daca nu e casa familiala, in calculul centralei trebuie luata in considerare si puterea ceruta de boiler (consum mai mare de apa calda fiind pensiune, deci mai atenti cu prioritatea pt apa calda).
Sunt cu totul alti coeficienti pt o casa si alti coeficienti pt o pensiune si altii de exemplu la o hala industriala.
Da, e mai bine sa puneti 2 centrale mai mici. Aveti si o optimizare a consumului, si o durata mai mare de functionare a centralelor prin rotirea acestora ca prioritate la incalzire. Solutia e mai scumpa decat una singura.

Un calcul (empiric, facut dupa indici, nu dupa normative (aici as avea nevoie de tipul peretilor, suprafete vitrate, izolatie, amplasare a incaperii in functie de punctele cardinale, destinatia incaperii, zona geografica in care se afla casa) a-ti avea nevoie de aproximativ 58 kw – numai pe incalzire. Mai aveti nevoie de agent termic si pt boiler.

Daca doriti mai multe informatii, ma puteti contacta la :
Paul Goron
qfgproiect@gmail.com
0745 / 090.451

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *