Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Cum as putea amenaja balconul unui apartament mic (1×4 m)?


Cum as putea amenaja balconul unui apartament mic (1×4 m)? Gresie, mozaic, lambriuri lemn, altceva? Nu va fi prea mare greutatea in acest caz, pentru a fi periculos?
Multumesc,


Intrebare de la Monica, pe adresa redactiei: Cum as putea amenaja balconul unui apartament mic (1×4 m)?

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:, ,

Autor |

Comentarii

Victoria in septembrie 12th, 2013

Buna ziua, Monica!

Alegerea finisajelor se va face in functie de destinatia pe care vrei sa i-o dai balconului. Daca vrei sa amenajezi acolo o extindere a bucatariei, vei placa cel putin peretele din zona aragazului cu faianta sau mozaic, iar daca iti doresti un spatiu de relaxare, poti folosi si alte finisaje: zugraveala, tapet, lambriuri din lemn sau pvc etc.

Fiind destul de ingust, as evita lambriurile, pentru a nu ingusta si mai mult vizual balconul. Insa, daca iti plac foarte mult, alege lambriuri albe sau in culori cat mai deschise.

Ca o alternativa la finisajele de mai sus, iti sugerez sa studiezi putin tencuiala decorativa de soclu. Mai exact, pe cea mozaicata, disponibila intr-o varietate foarte mare de culori si nuante. Arata foarte bine pe pereti, fiind totodata usor de intretinut si de curatat.

Pentru pardoseala, indiferent de destinatia balconului, as alege lemnul sau materialele care il imita, pentru un confort termic sporit. Poate fi o dusumea, un parchet laminat sau o dusumea de lemn pentru exterior. Cea mai buna solutie, din punctul meu de vedere, fiind pluta – un material extrem de usor, cu o mare capacitate termoizolanta si foarte practic. Dezavantajul plutei ar fi pretul ridicat.

In ce priveste greutatea maxima admisa, marturisesc ca nu am un raspuns exact, dar cred ca nu trebuie sa depaseasca 100-200 kg/mp.

Victor in septembrie 12th, 2013

cere parerea unui expert daca vrei sa afli exact greutatea maxima admisa de balconul tau

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii