Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Incepe scoala. Cum amenajam camera unui elev

birou colt camera copil

Daca esti parintele unui elev, stii deja cat de importanta este amenajarea unui loc pentru studiu in camera copilului.


Asadar, pe langa zona de odihna, din care face parte patul si zona de relaxare, unde copilul isi poate pastra, in functie de varsta si interese, jucariile sau alte obiecte cu care isi ocupa timpul liber, din camera unui elev nu trebuie sa lipseasca zona de studiu, al carei centru de interes este, desigur, biroul.

Cum trebuie sa arate biroul unui elev si unde anume il amplasam? Iata doua intrebari la care voi incerca sa raspund astazi.

Forma, culoarea, dimensiunile biroului din camera copilului pot varia in functie mai multi factori: varsta elevului, stilul de amenajare al camerei, spatiul disponibil etc.

Din punctul meu de vedere, cea mai buna alegere o constituie biroul multifunctional, dotat cu mai multe spatii de depozitare (sertare, rafturi, dulapuri), ce permit pastrarea in ordine a obiectelor destinate studiului (carti, caiete, rechizite etc), dar si a calculatorului, un element nelipsit din vietile noastre si ale copiilor nostri. In acest fel, putem grupa intr-un singur loc toate obiectele necesare studiului, delimitand foarte clar ariile de interes din camera copilului.

amenajare birou camera copil

In toate magazinele de mobilier exista o sumedenie de modele de birouri multifunctionale, de diferite culori si dimensiuni, ce pot fi integrate foarte usor in camera unui elev. Pont: birourile de colt sunt considerate a fi cele mai ergonomice, ocupand foarte putin spatiu si oferind totodata destul loc pentru studiu si depozitarea obiectelor pentru scoala.

birou colt camera fetita

Cea mai indicata amplasare a biroului in camera unui elev este in aproprierea ferestrei, pozitionandu-l astfel incat lumina naturala sa cada frontal sau din stanga, in cazul unui elev dreptaci, si frontal sau din dreapta, in cazul unui stangaci. In oricare dintre cazuri, pentru orele serii, este obligatoriu sa achizitionam si o lampa de birou, de preferat una dotata cu neon.

birou fereastra camera copil

2 răspunsuri la “Incepe scoala. Cum amenajam camera unui elev”

Buna ziua,
va rog sa ma ajutați cu informațiile cu privire la decorarea camerei copilului exact ca in imaginea de pe site ( perete stil pian cu caramizi si mobilier). Persoana contact, de unde achizitionez tapetul, etc.

Mulțumesc.

Tel. Contact 0723280040

Buna ziua, domnule Dinca!

Imaginile de mai sus sunt cu titlu de prezentare si au drept scop ilustrarea articolului despre amenajarea camerei unui elev/adolescent. Caramida aparenta din imaginea care v-a placut poate fi gasita in mai toate magazinele de bricolaj, materiale de constructii si amenajari pentru casa, iar imaginea cu pianu este, banuiesc, un fototapet cu efect D. Imaginea la care faceti referire este o randare computerizata, adica nu este fotografia reala a unei camere, ci doar o propunere de amenajare realizata de un arhitect. Sugestia mea este sa luati legatura cu o firma importatoare de tapet decorativ si fototapet si sa le aratati imaginea de mai sus pentru a afla daca se poate realiza acest model de tapet la comanda. Nu stiu sa va indrum unde ati putea sa-l gasiti de-a gata.

Va urez spor la amenajat si decorat 🙂

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *