Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Un apartament cu personalitate. Exemplu de amenajare

living open space apartamentLuminos si plin de personalitate – asa as descrie, in cateva cuvinte, apartamentul despre care vreau sa-ti vorbesc astazi.


Situat in Madrid, apartamentul cu 3 camere, in suprafata totala de 75 de metri patrati, are un aer confortabil si familiar, in care m-as acomoda imediat.

Celor doua dormitoare, un living open space, o baie si o bucatarie li se adauga o terasa absolut splendida, perfecta pentru cateva momente de relaxare, dar si pentru petrecerile in aer liber.

Chiar daca intreaga reamenajare a locuintei s-a facut sub stricta supraveghere a specialistei in amenajari si decoratiuni interioare de origine spaniola Maribel Jiménez, peste tot putem vedea si amprentele personale ale proprietarei apartamentului – o persoana pasionata de designul interior.

Stii acele case si apartamente din reviste, aranjate si decorate la linie, in care ai senzatia ca ti-ar fi teama sa intri, sa nu cumva sa deranjezi ceva, chiar si o scama sau un fir de praf? Sau acele locuinte, pe care le vedem in paginile revistelor de specialitate, unde ai convingerea ca nu locuieste nimeni? Ei bine, apartamentul de astazi este cu totul altfel. Parca ar vorbi, spunandu-ne, prin fiecare obiect si prin fiecare piesa de mobilier, ca ne invita sa ne simtim acasa.

hol ingust apartament

Senzatia de camin confortabil, luminos si prietenos care te imbie sa ramai descult si sa de relaxezi, este data de imbinarea, parca intamplatoare, a pieselor de mobilier noi cu unele vechi, incarcate cu povesti.

In toate incaperile micului apartament s-au folosit nuante pastel, pentru a da volum incaperilor cu suprafete destul de modeste.

Livingul open space, decorat in alb, este impartit in doua zone: zona de relaxare si locul de luat masa. Zona de relaxare este dotata cu doua canapele simple de culoare alba, o masuta de cafea confectionata dintr-un palet din lemn vopsit in alb, o biblioteca in care proprietara isi pastreaza cartile si alte obiecte decorative dragi si un set de masute, la fel de albe, amplasate strategic in apropierea canapelelor.

living open space apartament

Singurele pete de culoare din livingul imaculat sunt pernutele colorate, aruncate pe tapiteria alba a canapelelor, doua tablouri, cateva plante verzi, o masina de scris vintage de un albastru sters si un covor din fibre naturale cu imprimeu traditional de culoare galbena.

loc luat masa open space apartament

Locul de luat masa ocupa un colt al livingului, fiind mobilat cu o masa dreptunghiulara cu design minimalist de culoare alba, patru scaune metalice cu design retro si o servanta veche, parca din alt film, dar care se incadreaza perfect in decorul intregului open space. Tabloul retro de mari dimensiuni este elementul de legatura intre piesele de mobilier cu design modern si cele trecute de mult de prima tinerete.

Bucataria apartamentului este o incapere lunga si ingusta, pe care eu, una, as fi ales s-o extind in living, in incercarea de a obtine mai mult spatiu de miscare. Se pare, insa, ca proprietara a preferat s-o pastreze izolata de restul apartamentului. Rezultatul este o bucatarie zugravita in bleu pal, pe fondul caruia mobilierul de culoare alba capata un aer retro chic. Din punctul meu de vedere, decizia de a mobila ambele laturi lungi ale bucatariei a amplificat senzatia de ingustime a incaperii.

bucatarie ingusta apartament

Daca privesti cu atentie imaginile, vei vedea ca usile dintre camere lipsesc cu desavarsire, fie ca vorbim despre living, bucatarie sau dormitor. Este un truc folosit deseori in amenajarea locuintelor de mici dimensiuni, asa ca poti sa-l ai si tu in vedere, mai ales pentru camerele folosite de toti membrii familiei tale, cum ar fi livingul sau bucataria, sau daca locuiesti singur intr-un apartament cu suprafata redusa.

Pot spune cu mana pe inima ca dormitorul este o incapere pe placul meu, datorita aerului romantic si usor invechit pe care-l are. Imi place la nebunie cum arata cuvertura din petice cu imprimeu floral pe fondul gri al peretelui de la capul patului, dar si tapetul cu imprimeu vegetal de pe peretele opus. Nici aici nu lipsesc elementele retro: fotoliul de la picioarele patului, lustra de pe tavan si lampa reglabila de pe noptiera.

dormitor apartament

terasa apartament

dulap haine camera copil

foto: decorablog.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *