Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

10 alimente care previn si diminueaza efectele cancerului de san


ciocolata neagra



Conform statisticilor, anual, mii de romance sunt diagnosticate cu cancer la san, iar 90% dintre acestea depisteaza boala in stadii avansate, fapt ce le scade dramatic speranta de viata.


La nivel mondial cancerul mamar se numara printre principalele cauze de deces in randul femeilor, indiferent de statut social sau nivel de trai. Si pentru ca octombrie este Luna Internationala a Constientizarii Cancerului la San in intreaga lume se organizeaza diverse campanii pentru sustinerea persoanelor diagnosticate cu cancer mamar, dar si pentru cresterea gradului de constientizare a acestei maladii necrutatoare.

Depistat in stadiu incipient, cancerul de san este tratabil. Un regim de viata sanatos si o dieta alimentara bogata in vitamine, minerale si antioxidanti pot diminua efectele cancerului mamar si chiar preveni aparitia lui.

www.casadex.ro iti prezinta o lista cu 10 alimente miraculoase, la indemana oricui, recomandate de supravietuitoarele in lupta cu cancerul la san:


1. Tonul, pestele bogat in Omega-3, este unul dintre alimentele recomandate in dieta persoanele bolnave de cancer mamar, cancer digestiv si cancer ovarian. Studiile efectuate au demonstrat ca acizii Omega-3 distrug celulele canceroase, iar consumul regulat de peste bogat in Omega-3 (1-3 ori pe saptamana) scade cu pana la 14% riscul aparitiei cancerului mamar.

2. Ananasul contine o enzima extrem de puternica, numita Bromelina, ce trateaza guta si artrita, grabeste procesul digestiv, fiind totodata un excelent antiinflamator. In urma unor studii recente s-a descoperit ca Bromelina previne aparitia cancerului. Mai mult de atat, aceeasi enzima micsoreaza tumorile deja existente, dizolvandu-le.

3. Cunoscut pentru efectele sale miraculoase in prevenirea si tratarea multor boli, usturoiul este si un excelent inhibitor al diverselor tipuri de cancer, printre care cancerul mamar, stomacal, esofagian, cel de ficat sau cel de prostata, datorita Allicinei din compozitia sa care incetineste cresterea si dezvoltarea celulelor canceroase. Pentru a beneficia de efectele miraculoase ale Allicinei usturoiul trebuie consumat in stare cruda.

4. Un alt aliment anticancerigen este uleiul din seminte de struguri. Acesta contine o serie de antioxidanti despre care se crede ca reduc riscul aparitiei celulelor canceroase, fiind recomandat in regimul persoanelor predispuse la imbolnavirea cu cancer mamar, stomacal, de prostata sau de colon. De asemenea, semintele de struguri protejeaza ficatul afectat de chimioterapie.

5. Nucsoara, un condiment de origine indoneziana, folosit de obicei in prepararea deserturilor, este folosit adesea in diverse tratamente traditionale, fiind bogat in antioxidanti, acizi si fitochimicale care sunt aliati puternici in lupta impotriva cancerului mamar si nu numai.

6. Consumul regulat de capsuni reduce cu pana la 70% riscul aparitiei multor tipuri de cancer, printre care si cancerul, mamar, oral, de colon si cel de prostata. Prin urmare, capsunile sunt aliati de nadejde in lupta impotriva cancerului, datorita antioxidantilor puternici din compozitia lor.

7. Rosia, o leguma comuna, usor de procurat, contine Licopen – un nutrient cu puternice efecte antioxidante, a carui eficienta in prevenirea aparitiei diverselor tipuri de cancer a fost descoperita intr-un studiu recent, efectuat de cercetatorii de la Harvard. Licopenul ajuta la eliminarea radicalilor liberi din organism si astfel scade cu pana la o treime riscul aparitiei cancerului de san, cancerului de prostata, de plamani, de pancreas si de colon.

8. Vinul rosu este o sursa bogata de fitochimicale si antioxidanti cu puternice efecte anticancerigene. Rezultatele mai multor studii efectuate de-a lungul anilor arata ca vinul rosu actioneaza ca un inhibitor al celulelor canceroase. Resveratrolul – una dintre substantele active importante ale vinului rosu – este renumit si pentru efectele sale de anti-imbatranire, dar si pentru beneficiile aduse sistemului cardiovascular.

9. S-a descoperit ca substantele din compozitia ciocolatei negre incetinesc dezvoltarea celulelor canceroase din organism, ajutand totodata si la combaterea altor boli, cum ar fi atacul cerebral sau bolile de inima. O singura patratica de ciocolata este de doua ori mai bogata in antioxidanti eficienti in lupta impotriva cancerului decat un intreg pahar cu vin rosu. De asemenea, ciocolata neagra este cunoscuta pentru incetinirea procesului de imbatranire.

10. O echipa de cercetatori din Spania si Marea Britanie a descoperit ca ceaiul verde contine polifenoli cu puternice efecte anticancerigene. Consumul regulat de ceai verde scade riscul aparitiei mai multor tipuri de cancer, printre care se numara si cancerul mamar, cancerul de colon sau cancerul de prostata.




Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Autor |
loading...

Comentarii

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii