Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

10 combinatii rafinate de stil. Idei de amenajare a unui living modern cu accente vintage

amenajare living modern cu accente vintage

Ce faci atunci cand ai de renovat o singura camera (in cazul nostru, livingul), iti plac doua stiluri de amenajare (modern si vintage, de pilda) si nu te poti decide pe care dintre acestea sa-l folosesti? Iti recomand sa nu renunti la niciunul dintre ele si sa-ti amenajezi un living modern cu accente vintage.


Piesele de mobilier, elementele decorative si detaliile vintage, folosite cu grija si atentie, pot aduce unui interior modern o nota de personalitate si rafinament. Iar pentru a diminua discrepanta dintre cele doua stiluri de amenajare este indicat sa cauti in magazine obiecte vintage restilizate, adaptate vremurilor noastre.

Un exemplu ar fi canapelele sau fotoliile vintage: modele simple, in linii drepte sau de forma rotunjita, dotate cu picioare. Acestea pot fi integrate fara prea mare dificultate intr-un living cu design modern, alaturi de un lampadar, o lustra sau cateva aplice vintage, cateva rame de tablouri cu aspect invechit agatate ici-colo pe perete, o piele de oaie, de vaca sau de capra pe post de covor si, eventual, o masuta de cafea din sticla – element caracteristic si stilului vintage.

O alta varianta de combinare a celor doua stiluri intr-un living este folosirea mobilierului si accesoriilor moderne pe fondul finisajelor vintage: piatra naturala, caramida, tapet cu imprimeu geometric, floral sau in dungi sau chiar tapet cu aspect de ziar. Evident ca si aici trebuie sa gasesti masura, sa folosesti oricare dintre finisajele amintite mai sus subtil, doar pentru a sublinia ideea de interior cu accente vintage.

Daca ti-am starnit curiozitatea si crezi ca aceasta combinatie de stiluri ti se potriveste, iti propun sa arunci o privire peste imaginile din galeria foto de mai jos. Am adunat 10 exemple de livinguri amenajate in stil modern cu accente decorative vintage din care te poti inspira.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *