Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

12 idei de folosire a pietrei naturale in decorarea si amenajarea dormitoarelor moderne

idei decor piatra naturala dormitor modern minimalistCum ii poti aduce un plus de naturalete dormitorului tau? Decorandu-l cu finisaje de origine naturala, desigur: piatra, lemn, caramida etc. Piatra naturala, folosita de cand lumea in decorarea si amenajarea interioarelor, mai ales in incaperile comune si spatioase, cum ar fi livingul, este usor de integrat si in dormitor, indiferent de dimensiunea lui.


Te gandesti ca piatra naturala nu are nimic in comun cu stilul tau preferat de amenajare a interiorului, adica stilul modern? Da-mi voie sa te contrazic. Acum, poate mai mult ca niciodata, piatra este folosita in calitate de decor pretios, cu conditia sa fie aplicata pe portiuni restranse ale dormitorului. Cea mai simpla varianta este placarea peretelui de la capul patului, asa cum poti vedea in galeria foto de mai jos.

Pentru a decora cu piatra naturala un dormitor amenajat in stil modern trebuie sa alegi forma, culoarea si dimensiunea potrivita. De pilda, piatra bruta, neprelucrata, de forma rotunjita sau mai bine spus neregulata se preteaza mai degraba in interioarele rustice. Stilul modern se asorteaza mai degraba cu piatra naturala taiata in fasii inguste care au o infatisare mai eleganta, iar liniile si colturile drepte ale acesteia se regasesc si in forma pieselor de mobilier specifice stilurilor moderne.

Nu doar frumusetea si caldura pe care o degaja fac din piatra naturala un finisaj excelent pentru decorarea dormitorului. As adauga si rezistenta in timp. Spre deosebire de obisnuita zugraveala cu vopsea lavabila, cu tencuiala decorativa sau cu tapetul care se deterioreaza destul de rapid, piatra rezista ani buni, pastrandu-si aspectul initial si neavand nevoie de prea mult efort pentru a fi intretinuta.

surse foto: pinterest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *