Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

12 idei pentru amenajarea unui loc de luat masa in bucatarie

loc luat masa bucatarie moderna open spaceIdeea de a avea o incapere separata, pentru amenajarea unui dining dichisit cu toate cele, este un vis pe care nu multi si-l pot permite, avand in vedere suprafetele mici ale apartamentelor in care locuiesc multi dintre noi. Asa ca, de cele mai multe ori, suntem nevoiti sa cautam solutii de integrare a locului de luat masa in bucatarie, oricat de mica ar fi aceasta.


Masa, scaunele si pozitionarea acestora vor fi alese in functie de forma si dimensiunea bucatariei. De pilda, daca avem o bucatarie lunga si ingusta, putem amenaja locul de luat masa pe una dintre laturile inguste ale incaperii care se intampla sa fie si peretele cu fereastra. Astfel, putem amenaja un mini dining cochet si scaldat de lumina naturala ce patrunde prin fereastra.

O alta solutie pe care o putem adopta intr-o bucatarie cu suprafata modesta este montarea unei mese inguste, fixa sau rabatabila, fata in fata sau in continuarea garniturii de mobilier si a blatului de lucru. Inlocuieste scaunele cu spatar cu cativa tabureti pe care ii poti ascunde chiar sub masuta ingusta fixata pe perete, castigand astfel spatiu de miscare.

Imi place foarte mult ideea inglobarii unui loc de luat masa in garnitura de mobilier de bucatarie. Aceasta varianta este ideala pentru bucatariile mici si medii, dar si pentru cele open space, cu mobilier proiectat in forma literei L. In acest caz locul de luat masa va fi o extensie fixa a mobilei de bucatarie, fiind realizata din acelasi material din care este confectionat blatul de lucru.

amenajare loc  luat masa garnitura mobila bucatarie

Aceeasi idee poate fi adaptata si in cazul in care ai sau urmeaza sa instalezi o insula in bucatarie. Una dintre laturile insulei poate fi folosita pe post de loc de luat masa, in timp ce latura opusa isi va pastra functia de zona de lucru, fiind dotata cu chiuveta, plita sau simplu blat pe care iti desfasori activitatea culinara.

Stiai ca inlocuind masa de forma patrata sau dreptunghiulara cu una rotunda poti castiga spatiu? Poti incerca varianta asta pentru diningul din bucatarie.

Un truc pe care il poti folosi in amenajarea unui loc de luat masa discret in bucatarie este alegerea mesei cu blat de sticla care va trece aproape neobservat, la fel ca si scaunele din plastic transparent.

Ti-am pregatit o galerie de imagini cu locuri de luat masa amenajate in interiorul bucatariei din care te poti inspira. Spune-ne care dintre ele ti-a placut mai mult.

surse foto: digsdigs.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *