Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

13 bucatarii rustice cu specific italian

bucatarie italiana amenajata in stil rustic

Mai stii articolul despre stradutele si casutele pitoresti, din piatra, de pe muntele sicilian Erice? In zilele in care ne plimbam printre ele ma intrebam cum arata interiorul acestor mici bijuterii seculare, dar mai ales, cum arata bucatariile, daca sunt asa cum le stim din diverse imagini, ca cele din galeria foto de mai jos.


Bucatariile rustice italienesti sunt pline de culoare, datorita accesoriilor specifice bucatariei traditionale italiene, de parfumul lemnului masiv vechi al grinzilor de pe tavan, asortat cu piatra naturala sau caramida cu aspect invechit, folosita adesea pentru placarea peretelui din zona blatului de lucru.

Majoritatea bucatariilor rustice italienesti sunt dotate cu mobilier inzidit cu fronturi din lemn masiv si poate tocmai acesta este motivul datorita caruia rezista atat de bine in timp. Unele dintre bucatariile mari sunt dotate si cu seminee placate cu piatra, incadrandu-se perfect in decorul autentic italian.

Obiceiul de a pastra vasele de gatit agatate in suporturi fixate de tavan este o alta trasatura caracteristica stilului traditional italian. E drept ca pentru multi poate lasa impresia de incapere dezordonata si aglomerata, dar tocmai acesta este farmecul unei bucatarii italienesti rustice – sa se vada de la o posta ca este o incapere vie, populata, locul perfect de reunire a intregii familii.

Daca iti doresti o bucatarie rustica cu specific italian, te invit sa arunci o privire in galeria foto de mai jos si sa observi detaliile, elementele decorative, finisajele si culorile folosite in amenajarea lor.

Iata si articolul despre casutele frumoase din piatra din oraselul Erice, despre care ti-am vorbit mai sus: Erice, orasul de piatra din Sicilia

Un răspuns la “13 bucatarii rustice cu specific italian”

Desi nu sunt nascuta in mediul rural, sau tocmai de aceea, am fost intotdeauna atrasa de interioarele amenajate in stil rustic. Sunt atat de aproape de natura prin elementele din care sunt construite si decorate, atat de primitoare si de calde pentru suflet, atat de cofortabile. Un confort deosebit fata de interioarele amenajate in stil clasic sau modern. Un loc in care respira parca, acea lume arhaica si linistita dupa care, sa recunoastem, tanjim fiecare, mai mult sau mai putin constienti. Un loc…ca la mama acasa.

Imi place atat de mult stilul rustic, incat ideea gatitului pe plita, la o sobita cu lemne, nu-mi mai da pace de cand m-am mutat la curte. Oricum, la parter, stilul pe acre l-am adoptat e foarte apropiat de cel rustic. Din nefericire nu am luat in calcul ideea aceasta atunci cand am cumparat casa si nu m-am orientat la o constructie care sa aiba si un cos de fum. Deci ar trebui construit unul, desigur in afara casei si asta ar insemna o investitie care, cel putin pe moment, nu intra in discutie. Pana cand si daca va fi posibil, ma multumesc sa ma uit la niste poze ca cele pe care le postati voi si sa imi imaginez cum ar fi…daca ar fi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *