Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Castigatoarea titlului APARTAMENTUL ANULUI 2013 – O locuinta din Barcelona

apartament barcelona castigator premiu apartamentul anului 2013


Un apartament din Barcelona, proiectat si amenajat de compania londoneza de arhitectura David Kohn Arhitects, a castigat trofeul „Interiorul anului 2013” la categoria Rezidential a festivalului international de arhitectura, design si amenajari interioare Inside, desfasurat in Singapore, in perioada 2-4 octombrie.

La editia din acest an a festivalului au participat peste 2000 de concurenti din 68 de tari, iar castigatorii celor 11 categorii au fost deja anuntati.

Titlul „Interiorul anului 2013” i-a revenit apartamentului Carrer Avinyó din Barcelona a carui trasatura principala este pardoseala mozaicata realizata din placi triunghiulare de gresie care isi schimba treptat culoarea, de la verde la rosu, dintr-un capat in celalalt al apartamentului.

Proprietarii apartamentului castigator, folosit pe post de casa de vacanta, sunt doi frati, nascuti si crescuti in Barcelona, dar care momentan locuiesc in strainatate – unul la Londra si celelalt in Hong Kong. Cei doi frati au achizitionat impreuna apartamentul si au apelat la arhitectii companiei londoneze David Kohn Architects pentru reamenajarea si redecorarea acestuia.

Arhitectii au inceput transformarea apartamentului prin desfiintarea peretilor despartitori, obtinand in final un open space fluid pus in valoare de ferestrele ample, tavanele inalte si, desigur, mozaicul spectaculos.

Pardoseala mozaicata care a si dus la castigarea trofeului de amenajari interioare rezidentiale la festivalul Inside 2013, a fost realizata din 25 de modele de gresie triunghiulara diferit colorate, montate si imbinate astfel incat pardoseala sa-si schimbe treptat culoarea de la verde la rosu. Efectul este spectaculos, castigand simpatia criticilor si a juriului festivalului de design, arhitectura si amenajari interioare Inside.

Deasupra portiunii placate cu mozaic verde au fost amenajate doua dormitoare cu bai proprii, iar in capatul placat cu mozaic de culoare rosie a fost amenajata bucataria, deasupra careia a fost proiectat un al treilea dormitor. In unghiul in care cele doua culori se intrepatrund a fost amenajat diningul compus dintr-o masa generoasa in jurul careia pot lua cina 8-10 persoane.

Foarte interesant este coridorul suspendat prin care se face accesul la camerele amenajate deasupra livingului open-space. In partea exterioara a balconului-coridor a fost proiectata o biblioteca care se incadreaza perfect in decorul minimalist al apartamentului.

sursa foto: dezeen.com

Un răspuns la “Castigatoarea titlului APARTAMENTUL ANULUI 2013 – O locuinta din Barcelona”

O fi castigat trofeul, dar mie nu mi se pare cine stie ce apartamentul asta. Dupa mine, arata mai degraba ca un sediu de banca. Am vazut pe siteul vostru multe apartamente sau case mult mai frumoase si care ar fi fost mai potrivite sa castige premiul asta 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *