Categorii
Intrebari de la cititori

Ce tip de termoizolatie trebuie sa fac intre grinzi?

Buna seara tuturor, anul acesta mi-am construit o casa, parter, invelita cu tigla BRAMAC, podul il am din lemn peste care am turnat o sapa de 8 cm. Am grinzi de 20/5 din 48 in 48 de cm. Ce tip de termoizolatie trebuie sa fac intre grinzi, iar apoi sa fac tavan din rigips? Casa este construita cu caramida brikston de 25 cm, la exterior si de 14 cm, pereti interiori. Sub placa am izolat cu polestiren de 5 cm, ferestre termopan.
1) – doua straturi de vata minerala de 10 cm?
2) – un strat de vata si unul de polistiren? Sfatuiti-ma. Multumesc.


Intrebare de la Marian, pe adresa redactiei: Ce tip de termoizolatie trebuie sa fac intre grinzi?

Un răspuns la “Ce tip de termoizolatie trebuie sa fac intre grinzi?”

Buna dimineata.
Dvs. aveti pod, nu mansarda din ce am inteles din descrierea facuta.
Ei bine, in acest caz trebuie sa va ganditi ca aveti o varianta proiect mic cu maxim de efect in termoizolatie si o varianta proiect mare cu un pret pe masura.
Varianta proiect mare: va trebui sa izolati acoperisul cu vata, apoi sa acoperiti izolarea cu rigips sau lambriu, apoi sa finisati acoperirea cu glet, vopsea sau lacuri si baituri. Aici nu intra pardoseala.
Varianta proiect minimal: va trebui sa izolati doar pardoseala si apoi sa armati aceasta pardoseala.

Trebuie musai sa va ganditi la efectul ce trebuie obtinut.
Daca scopul este termoizolarea parterului la costuri minime, va recomand varianta minimala. Lipiti extrudat de 50 mm cu spuma adeziv de la sika (un tub/11 m2 la 31 lei) apoi armati cu fibra de sticla de maxim 135 gr/m2. Astfel se va crea o bariera exact unde trebuie si podul nu va fi incalzit. Nici nu va trebuie.
Daca scopul este pe langa termoizolarea parterului si utilizarea podului pe timpul iernii, atunci faceti termoizolarea acoperisului. In aceasta situatie, caldura se va degaja in pod si veti avea costuri mari la factura de energie.
Pentru alte informatii sau executie va stau la dispozitie la bsterea@yahoo.com sau 0748704725
Cu stima.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *