Categorii
Intrebari de la cititori

Certificatul de urbanism si autorizatia de construire difera

Cerificat urbanism: As dori sa-mi spuneti daca stiti, in cazul in care certificatul de urbanism este emis pentru demisol + parter + mansarda, proiectul pentru autorizatia de construire si implicit autorizatia de construire se poate realiza numai pentru parter sau demisol + parter, noi fiind hotarati sa nu facem si mansarda? In ce lege, articol se regaseste acest lucru? Sau trebuie scos un nou certificat de urbanism?


Intrebare de la Laura, pe adresa redactiei: Certificatul de urbanism si autorizatia de construire difera.

2 răspunsuri la “Certificatul de urbanism si autorizatia de construire difera”

Laura,

Ar fi trebuit scos un CU general: „constructie locuinta” fara detalierea nivelurilor. Rostul CU este de a oferi beneficiarului date generale despre ceea ce se poate construi pe teren, cum ar fi: regim de inaltime, procent de ocupare a terenului, retrageri fata de limitele proprietatii.

Chiar si in aceste conditii, puteti solicita Autorizatie de Construire pentru o casa mai mica deca aveti prevazut in CU.

Mai depinde si de omenia celor de la Biroul de urbanism.

Succes!

Stimate domn, certificatul de urbanism descrie parametri maximi de inaltime ai viitoarei dvs. case (printre altele). Daca o construiti mai mica, nu-i nici un bai. Adica e, pentru ei, nu mai incaseaza impozite asa mari…
De exemplu, se inscrie in CU inaltimea la cornisa 6 m. Asta inseamna ca pana la 6 m dvs puteti avea doar parter, un etaj, sau 4 etaje daca poftiti. IMportanta este inaltimea maxima ce va limiteaza la 6 m. In rest, bani sa aveti, daca nu, luati exemplul grecilor…
🙂
Spor!
bsterea@yahoo.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *