Categorii
Intrebari de la cititori

Intra apa in casa de pe balcon, cand ploua

Buna,
Imi place mult situl vostru, merci!
Prietenii mei isi construiesc o casa. Este aproape de final. Acum, cu ploile, au constatat ca, de pe balcon, le intra apa in casa. Balconul este deschis complet.
Aveti vreo idee, pina ajung sa va trimit si o schita?
Merci,


Intrebare de la Iulian, pe adresa redactiei: Intra apa in casa de pe balcon, cand ploua.

3 răspunsuri la “Intra apa in casa de pe balcon, cand ploua”

Poate are vreo idee cel ce va comstruieste casa.Ideea mea este ca trebuie acoperit balconul.Eu ca si constructor am o idee.Pentru aceasta trimiteti-mi o schita pe email mircov11@yahoo.com si voi incerca sa va dau un raspuns.

Buna seara.
Apa este dusmanul vostru si mi-e prietena numai mie, fara a aprinde chiar de veste… Vorbele celebre ale lui Eminescu din scrisoarea a III-a transpuse in constructii si nimic mai adevarat decat ca asa este. Cu alte cuvinte, Ro are 6 luni de sezon rece, peste 80 de zile de precipitatii, variatii de temperatura de la -40 de grade la +45 de grade… nu mai continui.
Daca intra apa in casa de pe balcon, este clar ca acolo exista o panta spre casa, acolo exista sigur un element din plastic, acolo sigur nu exista o hidroizolatie.
Este cea mai cretina solutie sa se inchida balconul unei case la curte si iertati-ma ca folosesc cuvinte dure.
Acea casa trebuie sa-i fie dat ceea ce cere mediul ambinant: hidroizolatie corespunzatoare directiei vantului din cele doua zone invatate in geografia clasei a VII-a: NNE si SSV. Pentru necunoscatori, nenorocitul de Crivat si nu mai putinul parsiv Austru. Stimati constructori, aplicati fir-ar sa fie ce ati invatat la scoala primara si nu mai aburiti beneficiarii cu buleli!!!
Stimate domn, sper sa sesizati indignarea mea vis-a vis de ce se intampla la prietenii dvs. Un constructor trebuie sa fie o enciclopedie ambulanta, un economist desavarsit un devizist si un diriginte de santier fara scrupule in ce priveste calitatea constructiei! Altfel, ne intoarcem la Eminescu si banii se ruleaza iar si iar si iar…
Exista solutii, inainte de prefinisaje si voi fi bucuros sa va consiliez in rezolvarea neajunsurilor intampinate.
Asa cum o firma angajeaza un consilier in audit de pilda, asa si dvs. va trebui sa va angajati un specialist, pe factura (sa-l puteti strange de oo). Specialistul asta va va scoate din impas si va veti putea proteja finisajele, mobilierul, sanatatea, banii. Numai sa credeti in asa ceva. Din proprie experienta va spun ca un dressing ajunge la greutate proprie de 900 de kg iar abaterile de la orizontala a sapei de 1 mm duc la erori in mobilier de 10 mm/m inaltime … Bani aruncati pe fereastra. Si iar ne intoarcem la Eminescu….
Stimate domn, ca o concluzie, formulez aici ideea principala:
In faza de rosu tolerantele la planeitate sunt incalcate grav de constructor pentru ca mai apoi sa fie rezolvate de cel ce realizeaza lucrarile suport de finisaj, pentru ca mai apoi sa fie aliniate de cel ce executa finisajele. Daca omul ce executa da „buleala”, defectul se rostogoleste din faza de constructie in faza de finisaj. Aici apar problemele mari, cele ce se vad cu ochiul liber: mobilier stramb, infiltratii, ceramice, pozitie aiurea a corpurilor in vinclu… Daune si pagube in parchet umflat, imposibilitatea realizarii unui dressing de 900 kg, usa in panta samd. Distrugerile sunt contravaloarea materialelor investite+manopera acestora.
Sfat: tratati problema apei cu maxima seriozitate. Tratati problema planeitatii cu maxima seriozitate. O nivela laser cu erori de 1 mm/40 m este ideala ptr scopul propus. O hidroizolatie ce cuprinde sfera zidarie/PVC/sapa/tencuieli este imperios necesara in situatia prezentata.
A monta termopane in loc de hidroizolatie este solutia cea mai scumpa. Rolul balconului la curte inseamna aer. De unde aer daca il inchid intr-o cutie de plastic+sticla???
Cu stima,
bsterea@yahoo.com
0748704725

ALPINIST UTILITAR
Reparatii balcoane
Rosturi dilatatie
Reparatii dupa montarea termopanului
Reparatii glafuri termopan
Montam tabla atic
Montam tabla rostul dintre blocuri
Reparatii tencuiala
Montam demontam burlane
Reparatii jgheaburi si burlane
Reparatii acoperisuri
Montam cosuri de fum
Constatarea si deplasarea catre client este gratuita!
Pentru mai multe detalii ne putem auzi la tel O767.857.385 VALABIL BUCURESTI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *