Categorii
Intrebari de la cititori

Izolatie termica fundatie, pardoseala parter

Este important ca o fundaţie a casei să aibă, din faza de turnare a betonului, izolație termică?
Se poate face izolare termica a pardoselii la parter după ridicarea casei?


Intrebare de la Adrian, pe adresa redactiei: Izolatie termica fundatie, pardoseala parter.

5 răspunsuri la “Izolatie termica fundatie, pardoseala parter”

Buna seara.
Daca ar fi dupa mine, as proceda la termoizolare dupa turnarea placii dar daca va uitati la costuri o sa renuntati la ideea de „dupa”.
Din punct de vedere termic, aerul cald fiind mai usor se ridica. Termoizolarea placii a aparut ca necesitate de a circula banii in economie. Parerea mea.
Daca totusi doriti sa termoizolati aveti urmatoarele costuri:
1 varinata sub placa: polistiren extrudat: 120 lei/bax/3 cm grosime=6 lei/m2
2 varianta peste placa: polistiren extrudat+adeziv strat suport+plasa armare+adeziv plasa armare=6+2.5+2.3+2.2=13 lei/m2

Dpv economic, termoizolatia sub placa este mai ieftina.
Dpv practic, termoizolatia este nula.

Ganditi-va ce inseamna sa termoizolati indiferent unde si sa asezati pardoseli reci ca finisaj? Asa vreau eu sa am. Gresie sau marmura pe jos, n toata casa. De ce termoizolez? Unde se duce caldura?
Sper ca v-am raspuns intrebarii dvs. Inamicul nr 1 in cazul placii este umezeala. Hidroizolatia este deoseit de importanta da’ si aici ar fi un cuvant de spus:
– ce ar fi daca in loc de umplutura folosesc cofrag de lemn si-l las inauntru dupa turnarea betonului?!?
Am in balanta lemnul pierdut in fundatie+manopera vs material+manopera umplutura+folie hidroizolanta… Ce se intampla cu lemnul in conditii de lipsa de aer? Putrezeste? Si daca putrezeste cade? Si ce am dupa ce cade, sub placa? Aer? Si nu este aerul cel mai bun termoizolant? Dar umiditate, de unde am? De la aer? Sau gaze?
Stimate domn, inainte de a lua o decizie, luati un pix si o foaie si calculati cele de mai sus. Apoi luati o decizie economic avantajoasa. Manipularea duce la cheltuirea unor resurse de bani in mod inutil. Eu o sa-mi fac casa fara hidroizolatie, fara termoizolatie la placa si o sa „uit” cofragu’ din lemn sub placa. La cei 40 de ani ai mei, vreau sa vad in ce fel imi afecteaza „uitarea” asta stratul de finisaj din granit pe pardoseala de la parter… Sic! Si mai este un element deosebit de important in ecuatia unei case: cat timp mai traiesc. Sigur casa va trai mai mult decat mine. De ce sa exagerez??? Pai, cu banii de umplutura, in loc de gresie pun granit, nu? Sau ma duc la Roma in excursie!
Totul se transforma in bani. Beneficiile in bani in confortul termic sunt anulate daca aerisim des casa. Punct.
Pana la construirea casei visate, va sugerez sa va ganditi la ce finisaj veti avea iar mai apoi sa calculati in sens invers necesitatea acestor straturi. Daca nu o sa-i dati de cap problemei, va stau la dispozitie la bsterea@yahoo.com si o sa-i dam de cap! Eu gandesc in balanta costuri/beneficii.
Cu stima,
Sterea
0748704725

Salutare,se poate izola peste placa pardoselii cu polistiren extrudat de 4 cm grosime cu nut feder si lipire cu un adeziv bun.Dupa parerea mea cred ca nu este necesar armarea polistirenului extrudat cu plasa de fibra si adeziv,oricum vine greutate deasupra pe polistirenul extrudat,parchet,gresie,marmura etc.Chao

sunt intru totu de acord cu bogdan ca polistirenul de sub placa este inutil.eu am optat pentru incalzirea in pardoseala iar proiectantul mi-a prevazut o izolatie de polistiren sub placa( ca asa se face :)),plus izolatia de 3 cm care se pune sub serpentina.Despre cea de sub serpentina nimic de zis e OK dar cu cea de sub placa? l-am tras de maneca pe inginer si la final a concluzionat ca este inutila si asa voi face ….. bani aruncati in izolatii inutile mai ales daca ati optat pentru incalzirea in pardoseala

Bună ziua,
îmi puteți sugera o soluție de a izola fundația (piatră) și perete (BCA). S-a infiltrat apa și s-a umflat varul de pe perete 50 cm de la podea. in vară s-au dat aditivi de impermeabilizare în pardosea și pe acei 50 cm de la podea. vă mulțumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *