Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

O fosta locuinta sociala din Moscova transformata intr-un apartament modern – IMAGINI

living si bucatarie open space apartament modernLa inceputul secolului trecut, in Rusia, a aparut un nou tip de locuinta, asa zisele locuinte comunale – apartamente cu cel putin trei camere, locuite de mai multe familii care aveau baia si bucataria la comun. Aceste apartamente figurau in proprietatea statului si erau asemanatoare caminelor de familisti sau locuintelor sociale, mai pe intelesul nostru.


Un astfel de apartament, din centrul Moscovei, este subiectul articolului de astazi. Arhitectii companiei Studioplan au reusit sa transforme radical aspectul unui fost apartament comunal, in suprafata totala de 160 de metri patrati, intr-o locuinta moderna si dinamica, pentru actualii proprietari.

Nimic din interiorul apartamentului reamenajat de echipa de arhitecti rusi nu te duce cu gandul la o fosta locuinta sociala. E drept ca suprafata generoasa, numarul mare de camere al apartamentului, a permis o transformare radicala.

Centrul sau punctul de atractie al apartamentului este livingul open space, ce comunica deschis cu locul de luat masa si cu bucataria ultra moderna. Foarte interesant mi se pare dulapul rosu din centrul livingului, proiectat sa deserveasca pe de o parte bucataria, iar pe cealalta holul. Latura care deserveste bucataria este dotata cu dulapuri pentru depozitarea vaselor, cu plita electrica si chiuveta. Latura opusa, cea accesibila dinspre hol, este prevazuta cu un dressing. Aceasta unitate de mobilier, la fel ca majoritatea pieselor prezente in apartament, au fost executate la comanda, in baza schitelor echipei de arhitecti.

Peretii imbracati in caramida, atat in livingul open space cat si in dormitorul matrimonial, te duc cu gandul la stilul industrial sau Loft, ce are tot mai multa cautare printre tinerii din ziua de azi.

Imi place foarte mult decizia arhitectilor de a placa tavanele cu lambriu in aceeasi nuanta cu cea a dusumelei intregului apartament, nuanta ce se regaseste si in tamplaria ferestrelor.

Cele doua bai ale apartamentului difera foarte mult ca stil de amenajare. Cea finisata in alb si wenge exprima eleganta, datorita lemnului folosit in placarea pardoselii, dar si a peretelui din cabina de dus. In mod sigur lemnul a fost tratat pentru a rezista in conditii de umiditate crescuta.

Cealalta baie este mai apropiata de stilul industrial ce predomina in intregul apartament. Mozaicul de sticla, zugraveala peretilor si obiectele sanitare intregesc ideea Loft a baii.

N-o sa insist mai mult pe descrierea apartamentului, imaginile din galeria foto vorbesc de la sine.

sursa foto: pinterest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *