Categorii
Intrebari de la cititori

Sfaturi pentru ridicarea unei case in Gorj (izolatii, rezistenta, grinzi, acoperis)

Va salut, am o intrebare pentru cunoscatori pentru o casa (doar parter) de 140 mp la interior (salon – 42 mp,terasa – 32,5 mp, bucatarie – 12,25 mp, dormitor – 12,25 mp, dormitor – 12,25 mp, baie – 8,75 mp, hol – 5,5 mp, centrala termica – 7 mp, camara – 7 mp).


As vrea sa fac zidurile din caramida porotherm si poate imi puteti spune de cat sa fac zidurile in grosime. 25 cm exteriori cu 11,5 cm interior sau 30 cm exterior cu 11,5 cm interior sau 30 cm exteriori cu 25 cm interiori. izolatzia exterioara 10 cm. peste ziduri centura si la fiecare colt de camera, baie etc. stalpi. La salon, care are o deschidere de 6,5m x 6,5m daca nu-i pun stalp la mijloc, trebuie facuta o grinda la jumatate pentru sustinere? Din ce credeti ca trebuie sa fac tavanul (plafonul), tinand cont ca deasupra este un pod nelocuibil si acoperisul in doua ape din tzigla?

Casa urmeaza sa se faca intr-o zona de deal (gorj) unde toate casele au fundatia si elevatia din piatra bruta, casele cu parter nelocuibil (garaj, pivnite etc.) si acest parter este construit din piatra. Va multzumesc mult pentru informatiile pe care o sa mi le dati, dar as dori sa fac o casa cat mai calduroasa si mai trainica.

Intrebare de la Florianno, pe adresa redactiei: Sfaturi pentru ridicarea unei case in Gorj (izolatii, rezistenta, grinzi, acoperis)

Un răspuns la “Sfaturi pentru ridicarea unei case in Gorj (izolatii, rezistenta, grinzi, acoperis)”

Buna dimineata.
Este clar ca veti obtine doar informatii vagi de pe acest forum, dvs. neavand posibilitatea sa vedeti vre-un desen. Trebuie sa mergeti la un arhitect care impreuna cu structuristul sa va realizeze proiectul mult visat.
Cat priveste varianta constructiva de caramizi, mai mult ca sigur ca zidurile livingului nu vor fi in nici un caz de 12 cm grosime. Cat priveste latimea zidurilor exterioare va pot spune din experienta ca o caramida tip porotherm se sparge cand se introduce diblul ce sustine polistirenul. Din teorie va pot spune ca acest tip de caramida a fost gandita sa nu-i mai fie necesara termoizolatia la grosimi peste 30 cm.
Daca as alege varianta beneficiu/cost optim, as alege BCA sau BAC cu termoizolatie de 15 cm. Banii economisiti din zidarie i-as baga in termoizolatie si nu as mai avea probleme la ancorare cu diblu.
Cat priveste tavanul, este clar ca va fi acolo o placa din beton. Multi pun rigips la tavan ptr ca este mai simplu de lucrat si la instalatii electrice in plafon. Altii pun termosistemul care va fi finisat cu glet. Mai e varianta tencuieli si glet. La acest capitol trebuie sa faceti calcule in bani si sa vedeti ce va avantajeaza.
Cu stima,
bsterea@yahoo.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *