Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Solutii practice pentru dormitor: 6 idei in 15 imagini pentru folosirea spatiului de sub pat

cutii plastic depozitare sub patul din dormitor

Stii cum poti obtine un extra spatiu de depozitare in dormitor, fara sa-l aglomerezi vizual? Iti spun eu – foloseste spatiul de sub pat.


Este adevarat ca aceasta solutie de depozitare contravine regulilor si principiilor Feng Shui in amenajarea dormitorului, dar locuintele mici ne obliga sa valorificam la maximum putinul spatiu disponibil.

Iata 6 idei in care poti folosi spatiul liber de sub pat, pentru dormitoarele mici:

1. Daca esti pe punctul de a-ti cumpara un pat pentru dormitor, e bine sa te orientezi catre un model cu lada de depozitare integrata sub saltea. Acest model de pat se regaseste cel mai des in colectiile de mobilier cu design modern, iar accesarea lazii de depozitare este foarte simpla datorita sistemul de ridicare a saltelei integrat. Pretul unui astfel de pat depaseste suma de 1000 de lei, dar, cred eu, merita investitia.

lada depozitare sistem de ridicare integrat pat dormitor modern

2. Un model mai rar intalnit, cel putin in tara noastra, este patul inaltat pe platforma. Mie personal imi place foarte mult aceasta idee, mai ales pentru ca ofera un spatiu de depozitare mai generos decat paturile clasice, cu picioare. Un astfel de model poate fi executat la comanda, la firmele producatoare de mobilier, dupa efectuarea unor masuratori exacte. Sub platforma patului poti proiecta o sumedenie de sertare, dulapuri si chiar rafturi pentru carti sau alte obiecte. Acest model de pat este potrivit atat pentru dormitoarele matrimoniale cat si pentru camerele copiilor sau ale adolescentilor.

model pat inaltat cu dulapuri dedesubt

3. Cosurile impletite din rachita, rattan sau alte fibre (naturale sau sintetice) sunt o alta modalitate de organizare eleganta si eficienta a spatiului liber de sub pat. Aceasta solutie – inspirata din stilurile Rustic, Shabby Chic sau Provence – a fost adoptata cu succes si in dormitoarele amenajate in stil modern. Cumpara cateva cutii sau cosuri impletite in contrast cu nuanta mobilierului din dormitor, umple-le cu obiecte carora nu le-ai gasit locul pana acum si aliniaza-le sub pat. Arata bine, nu-i asa?

spatiu depozitare pat dormitor romantic stil provence

4. Modelul de pat prevazut cu sertare in partea inferioara este deja cunoscut tuturor. Imi amintesc ca, in urma cu mai bine de 20 de ani, parintii mei aveau sub patul din dormitor astfel de sertare, pe role, in care isi pastrau pijamalele si alte piese de lenjerie. Practic, sertarele de sub pat aveau functia comodei, atat de populara astazi, dar care lipsea din garnitura de mobilier a dormitorului lor. Daca iti place aceasta idee, masoara spatiul liber de sub pat (adancime, latime, inaltime), gaseste o firma specializata in productia de mobilier mic si plaseaza comanda. Cred ca, datorita suprafetei mari de depozitare, aceste sertare sunt ideale pentru depozitarea cuverturilor, plapumilor, pernelor sau chiar a seturilor de lenjerie pentru pat.

pat cu sertare dormitor modern

5. Ai prin casa valize sau geamantane vechi la care ti-e greu sa renunti, dar nu stii ce intrebuintare sa le dai? Foloseste-le in calitate de sertare sau dulapuri inedite sub patul din dormitor. Aceasta propunere este potrivita mai ales pentru dormitoarele amenajate in stil Shabby Chic, Vintage sau Retro. Nu te gandi ca nuanta valizelor nu are nimic in comun cu interiorul dormitorului. Le poti vopsi oricand, facandu-le parte integranta a decorului.

idee depozitare valize sub pat

6. Alta metoda de depozitare sub patul din dormitor este alegerea cutiilor din plastic. Le gasesti in aproape orice magazin in diferite variante cromatice si de diferite dimensiuni. Deci, ai de unde alege. Majoritatea modelelor sunt prevazute cu capac, iar unele dintre ele au chiar si rotile, pentru a fi manevrate mai usor.

cutii plastic depozitare sub patul din dormitor

Mai jos, in galeria foto, gasesti alte 9 imagini cu paturi prevazute cu spatii de depozitare dedesubt. Care ti se pare cel mai practic model?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *