Categorii
Intrebari de la cititori

Tamplarie de lemn stratificat cu geam termopan sau alta varianta?

Buna ziua!


Va rog sa ma ajutati cu o parere: am inceput o constructie in mediul rural, depresiune, la poalele unei paduri in stil traditional romanesc (prispa de lemn pe 3 laturi).

Sunt in punctul in care trebuie sa aleg materialul din care sa fie confectionata tamplaria. Mi se pare foarte potrivita pentru aceasta constructie tamplaria de lemn stratificat cu geam termopan, insa, pe langa faptul ca nu am descoperit inca un producator care sa lucreze cu lemn foarte bine uscat si cu tehnologii care sa ofere finisaje cat mai bune, ma tem si de „sensibilitatea” materialului la umezeala. Este adevarat ca prispa ofera o protectie foarte buna, insa, nici chiar asa, nu as vrea sa aleg un material pe care sa il inlocuiesc peste 3 – 4 ani.

Va rog sa imi spuneti daca ati fost nevoiti sa faceti o astfel de alegere si pentru ce ati optat.
Multumesc frumos!

Intrebare de la Carmen, pe adresa redactiei: Tamplarie de lemn stratificat cu geam termopan sau alta varianta?

4 răspunsuri la “Tamplarie de lemn stratificat cu geam termopan sau alta varianta?”

Buna seara doamna.
Lemnul masiv presupune un lemn netratat, lemn sratificat presupune lemn si straturi intermediar de adezivi, lianti, araceturi si lemn cu proprietatea de a nu lucra in timp.
Umiditatea este de maxim 8% fata de lucrarile in constructii din lemn ce bat spre 18% umiditate.
Pe dvs ce va intereseaza de fapt? Geormetria in timp de 8 ani? Atunci stratificat.
Durabilitatea in 25 de ani? lemn masiv.
Va sugerez algoritmul: speranta de viata a dvs/ durata de exploatare/pret. Rezultatul il imaprtiti la 100. Asa veti avea produsul optim: stratificat sau masiv.

Desi comercializez tamplarie din pvc si materiale pentru acest domeniu, pentru ceea cev-ati facut dvs. este mult mai potrivita tamplaria de lemn. Neaparat stratificat. Insa aveti grija sa solictati garantiile de rigoare, pentru ca sunt duble ca si pret fata de pvc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *