Categorii
Producatori | Distribuitori | Magazine

Termoizolare la interior versus termoizolare la exterior

multiestimatorulNe-am obișnuit să considerăm că termoizolarea se face la exterior, pe fațadă, cu schele, cu manoperă scumpă, cu dosare de autorizare. Mai mult, în cazul celor care locuiesc la bloc, este nevoie și de consensul asociației de locatari. Unii proprietari mai puțin răbdători nu au mai așteptat rezultatul ședințelor de bloc și au trecut la fapte, termoizolând singuri numai în dreptul apartamentului propriu, ceea ce a dus la costuri extrem de mari pentru ei, dar și pentru ceilalți locuitori ai orașului, care se „bucură” acum de fațadele pestrițe.


Fără indoială este nevoie să termoizolăm locuințele vechi care au pierderi mari de energie, ce se reflectă în facturi și în confortul zilnic. Astfel că apare întrebarea în ce măsură este mai avantajos în anumite cazuri să termoizolez la interior. Cât costă și ce economii reale îmi poate aduce? Răspunsul la această întrebare îl puteți găsi și pe site-ul termoizolareinterioară. ro , unde veți regăsi MULTIESTIMATORUL, un instrument foarte util de calcul al costurilor de termoizolare la interior comparativ cu economiile pe care le aduce.

În trecut termoizolarea la interior nu a fost luată în calcul, pentru că materialele și sistemele disponibile în piață erau fie foarte greu de montat și mai costisitoare decât termoizolarea la exterior, fie pe bază de materiale sintetice, care favorizau umezeala și mucegaiul.

Compania germană Xella, cel mai mare producător mondial de beton celular autoclavizat, a lansat pe piața locală un material dezvoltat cu ajutorul celor mai noi tehnologii în construcții, denumit Multipor. Este primul material 100% mineral care permite transferul de vapori, esențial pentru termoizolarea la interior. Un produs ecologic, fabricat din materii prime naturale, cu greutate redusă și o consistență asemănătoare cu zidăria. Aceasta este cea mai nouă tendință în construcții la nivel mondial, respectiv revenirea la materialele naturale, care sunt și vor rămâne cele mai eficiente termic și unica soluție pentru o locuire sănătoasă.

Termoizolând la interior cu plăcile minerale Multipor, veți avea o serie de avantaje, fie că ați cumpărat o casă deja construită, fie că locuiți într-un apartament de bloc. Iată și argumentele, pe care le puteți studia în detaliu pe termoizolareinterioară. ro:

1. Nu necesită autorizare, se elimină costurile de manoperă la înălțime și schele, nu afectează fațada casei sau a blocului.

2. Lucrați cu materiale ecologice, naturale, cu greutate redusă, care nu încarcă structura de rezistență. Plăcile termoizolante Multipor sunt disponibile în diferite variante de grosime, în funcție de specificul fiecărui imobil.

3. În apartamente umiditatea la interior este de aproximativ 50-60%, datorită vaporilor generați de gătit, baie, respirația celor care o locuiesc etc. Pentru termoizolarea la interior este absolut necesar să alegeți materiale care lasă peretele „să respire”. Materiale sintetice permit acumularea umezelii pe perete, mediu propice dezvoltării ciupercilor și bacteriilor. Multipor este o soluție minerală care permite vaporilor de apă să circule, înlăturând astfel mucegaiul și ciupercile. Veți proteja sănătatea clădirii și veți asigura un nivel optim de umiditate la interior.

4. Pe pereți se obișnuiește ancorarea unor piese de mobilier sau a unor obiecte decorative. Multipor este la fel de rigid ca un perete de zidărie și permite chiar și ancorarea unor piese de mobilier de dimensiuni mici.

5. Montaj simplificat. Sistemul Multipor include mai puține componente comparativ cu sistemele uzuale deoarece adezivul are atât rol de liant, cât și de material de finisare, iar diblurile sunt rareori necesare, doar în cazul în care peretele va necesita placarea cu plăci ceramice.

6. În lucrările de construcții trebuie mereu să luați în calcul și eventualele pierderi de materiale. Plăcile Multipor pot fi tăiate la orice dimensiune dorită, limitând considerabil pierderile. Plăcile se montează foarte simplu, pașii care trebuie urmați fiind foarte bine ilustrați pe site-ul termoizolareinterioara. ro în secțiunea Pași de montare. Imaginile și explicațiile îi vor ajuta pe cei mai pricepuți să monteze chiar și singuri plăcile termoizolante Multipor.

Un răspuns la “Termoizolare la interior versus termoizolare la exterior”

Termoizolarea interioara este buna mai ales pentru cei care stau la bloc si nu pot sa obtina toate aprobarile de care au nevoie pentru a face izolare exterioara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *