Categorii
Intrebari de la cititori

Trebuie autorizatie de constructie pentru o casa din baloti de paie si lut?

Buna ziua! In primavara anului viitor – doresc sa-mi construiesc o casuta din baloti de paie si lut, asa cum am vazut pe internet, atat la noi in tara, cat si in strainatate. Totul, dupa propria-mi imaginatie, intrebarea mea este: am nevoie de autorizatie? va multumesc! toate cele bune!


Intrebare de la Virgil, pe adresa redactiei: Trebuie autorizatie de constructie pentru o casa din baloti de paie si lut?

7 răspunsuri la “Trebuie autorizatie de constructie pentru o casa din baloti de paie si lut?”

Din nefericire, va trebuie autorizatie de construire.
Este super faptul ca adoptati clasicul din Ro. Este si mai super daca gasiti si un inginer structurist sa calculeze eforturile si rezistentele si mai apoi sa-si asume aceasta constructie prin semnatura si stampila.
Este cunoscut faptul ca aceste case sunt cele mai eficiente energetic. Problema lor este una singura: nu rezista la apa deci va trebui sa acordati o atentie hypersporita acestui aspect.
As fi incantat sa particip la acest proiect!
Spor si toate cele bune!

Cadrul legal pentru executarea lucrarilor de constructii este Legea nr.50 /1991 pentru autorizarea executarii lucrarilor de constructi si unele masuri pentru realizarea locuintelor , Lega nr. 10/1995 privind calitatea in constructii si Regulamentul de Receptie a lucrarilor de constructii,si instalatii aferente acestora, aprobat prin H.G. nr. 273/1994 .
Pentru excutarea unei copnstructii aveti nevoie de mai multe documente, incepand cu actele de proprietate ale terenului, certificatul de urbanism, autorizatia de construire si celelate avize si aprobari ce se obtin in regim de ghiseu unic de la Serviciul Disciplina in Constructii al Primariei din localitatea in care se va edifica constructia.
Mai aveti nevoie de un proiect aprobat si de un contract de executie a lucrarii sau, puteti executa cladirea in regie proprie.
Dupa edificarea cladirii si parcurgerea tuturor etapelor intermediare si a receptiilor partiale, la terminarea cladirii se va efectua Receptia la Terminarea lucrarilor, de catre o comisie formata din 2 sau mai multi membri, in functie de tipul si marimea cladirii.
Pentru proiectarea – avizarea – autorizarea si executia de lucrarii va rugam sa ne contactati.
E-mail: office@casatamultvisata.ro , casatamultvisata@yahoo.com ,
Telefoane :
0742756576 , 0767954857

va multumesc mult pentru raspunsuri ! totusi mentionez ca , viitoarea casa va avea o fundatie din piatra cubica de rau , asa cum am mai vazut tot pe internet . si totusi… ma intreb cum de s au construit alte asemenea case pana acum la noi in tara , ca sa nu mai vorbim de cele din strainatate ,toate atat de frumoase si de dorit !?!!!!!

va multumesc tuturor !despre actiunea propriuzisa vom mai vorbi in primavara . pana atunci ma ingrijesc de strangerea materiilor prime . tinem legatura . va salut si s auzim doar de bine !

D-l Virgil sfatul nostru este sa incepeti cu realizarea proiectarii. Un proiect ecologic si armonizat cu materialele ecologice din care doriti sa il realizati cere multa munca si multa implicare, aici ma refer la P.TH. + D.E. si poate ca dureze cateva luni de zile.
Va dorim spor la munca si reusita in planul de realizare.

Buna ziua,

ca sa nu intreb in alta parte, se poate asigura in Romania o astfel de casa de paie? Ma refer la o asigurare completa, incluzand riscul de incendiu. Bineinteles cu declararea corecta catre asigurator a materialului din care este realizata casa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *