Categorii
Proiecte de case inedite

28.000 USD – pretul unei casute din lemn in forma de cruce – IMAGINI

casa tip cabana in forma de cruceAstazi vreau sa-ti prezint proiectul unei casute din lemn ale carei costuri de constructie si executie s-au incadrat in bugetul modest al proprietarei sale, doamna Flanklin. Si anume, in 28.000 USD.


Pentru a reusi sa inglobeze in 28 de metri patrati un living, o bucatarie, o baie, un loc de luat masa si un spatiu de dormit, arhitectul Henry Yorke Mann a ales sa proiecteze casa in forma de cruce. Mai mult, sub centrul casei a fost proiectat si un mini beci de 9,3 mp care are si functie de stabilizare a constructiei, ridicata pe piloni din beton ce inlocuiesc fundatia clasica, pentru a reduce costurile constructiei. Iar pentru a intregi imaginea idilica, in partea frontala a casei a fost proiectat si un mic pridvor sau prispa din lemn cu suprafata de 12 metri patrati.

In proiectul original dormitorul ocupa una dintre extremitatile casei din lemn, dar proprietara a decis ca e mai bine sa fie mutat deasupra usii de intrare. In acest fel, patul este ferit de privirile musafirilor, iar in spatiul ramas liber a fost amenajat un loc de relaxare, unde stapana casei isi petrece adesea timpul citind.

spatiu de dormit amenajat sub acoperis casuta lemn

Imi place foarte mult felul in care a fost folosit fiecare centimetru patrat al micutei locuinte din lemn, peretii fiind intesati cu rafturi pe care proprietara isi pastreaza amintiri dragi, carti si diverse alte obiecte personale. Toate piesele de mobilier au fost realizate din lemn, la comanda.

Intreg interiorul a fost imbracat in dusumea si lambriu din lemn de pin, ales din considerente economice si ecologice, care ii dau casutei un aer rustic, integrand-o perfect in peisaj. Era sa uit, casa a fost denumita Quietude, adica „Liniste”. Nu cred ca exista un nume care s-o descrie mai bine de atat.

Pentru a mentine temperatura in limitele confortului termic pe timp de vara, s-a acordat o atentie speciala acoperisului, compus din mai multe straturi consecutive, iar pentru a face fata sezonului rece, casa a fost izolata cu un strat de 15 cm de vata minerala si a fost dotata cu un semineu pe gaze.

Mie imi place foarte mult casuta cu pridvor din imagini si cred ca este un proiect ce poate fi adaptat cu usurinta si in tara noastra, daca nu in calitate de locuinta permanenta, cel putin in calitate de casa de vacanta. Acoperisul inalt permite constructia unui nivel mansardat sub care se pot amenaja doua dormitoare mici si cochete.

sursa foto: pinterest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *