Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Alegeri inspirate in amenajarea unui SUPERB apartament cu doua camere

bar ce desparte bucataria de living apartament modern stil scandinav


Departe de a avea o suprafata generoasa, apartamentul scandinav cu doua camere despre care vreau sa-ti vorbesc astazi iese in evidenta, in primul rand datorita structurii neobisnuite, dar si a ideilor de design folosite in amenajarea lui, asa cum poti vedea in galeria foto de mai jos.

Desi mic si ingust, holul de acces nu pare deloc inghesuit, datorita paletei cromatice pastel, compusa din peretii albi si parchetul in nuanta lemnului de stejar. Cum e si firesc, holul este puntea de legatura intre celelalte incaperi ale micului apartament: sufragerie sau living, bucatarie, baie si dormitor.

In stanga usii de la intrare cateva rafturi pentru incaltaminte, caciuli sau fulare si un cuier compun mobilierul simplist destinat mobilarii holului. Tot in stanga holului se afla baia, urmata de dormitor.

In partea opusa, in capul celor cateva trepte care fac accesul spre bucatarie, este incastrat discret un dressing incapator. Si tot pe hol, de aceasta data chiar in dreptul celor patru trepte, intr-o nisa formata, a fost amenajata o biblioteca, realizata din rafturi sustinute de console obisnuite.

Am pomenit deja treptele care, in opinia mea, sunt factorul neobisnuit si chiar atuul apartamentului. Diferentele de nivel, posibile datorita tavanelor inalte, sunt departe de a fi comune in impartirea apartamentelor de bloc. In cazul de fata, bucataria este cea care se afla cu cativa centimetri buni mai sus de nivelul celorlalte incaperi.

bucatarie moderna stil scandinav inaltata pe platforma

Prevazuta cu doua intrari – una dinspre hol si cealalta din livingul modest ca suprafata – bucataria este dotata cu toate elementele moderne, esentiale pentru ca prepararea mancarii sa fie o reala placere. Mobila de culoare alba, cu blat in nuanta stejarului a fost achizitionata de la Ikea. Cum altfel, avand in vedere faptul ca apartamentul amenajat in stil scandinav se afla chiar in Suedia? Blatul garniturii de mobilier este acompaniat de masa, de parchet si de blatul barului care desparte bucataria de living – toate fiind alese in aceeasi nuanta calda si placuta a stejarului.

Designul modern al dulapurilor de bucatarie sunt completate de electrocasnicele de ultima generatie: plita electrica, cele doua cuptoare incastrate si combina frigorifica cu finisaj de inox satinat.

Peretele decupat, in dreptul caruia a fost amenajat un loc de luat masa pentru patru persoane, este zugravit intr-o nuanta de gri grafitti, aleasa pentru a contrasta cu restul peretilor din spatiul comun in care se afla bucataria si sufrageria.

Alte cateva trepte, de aceasta data in capatul opus holului, te duc din bucatarie intr-un living mic, decorat sumar cu o canapea coltar de culoare gri, o masuta de cafea alba, un covor cu imprimeu traditional scandinav, un televizor cu ecran plat fixat pe peretele din fata canapelei, un fotoliu, amplasat in stanga ferestrei, cateva corpuri de iluminat cu design modern si cateva tablouri. Peretii albi ajuta atat la marirea vizuala a spatiului, cat si la punerea in valoare a elementelor decorative din sufragerie.

dormitor alb simplu apartament stil scandinav

Dormitorul apartamentului este decorat integral in alb. Peretii, dulapul de haine, patul si chiar si dusumeaua din lemn sunt de culoare alba, obtinandu-se un decor ce contribuie la destindere, relaxare si somn odihnitor.

Vreau sa insist putin asupra sobelor vechi de teracota din living si dormitor. Desi nu mai indeplinesc functia initiala de sursa de incalzire a casei, apartamentul fiind dotat cu calorifere racordate la sistemul de incalzire centrala, sobele n-au fost desfiintate. Au fost pastrate in calitate de semineu decorativ, adaugand celor doua incaperi un plus de romantism. Cele cateva lumanari aprinse transforma vechile sobe de teracota in veritabile elemente de decor.

Suprafata mica a baii apartamentului n-a permis montarea unei cazi. Din acest motiv s-a gasit solutia dusului turcesc, cu scurgere in pardoseala, izolat de restul incaperii cu ajutorul unui paravan de sticla. Din nou, pentru a obtine iluzia de marire vizuala a spatiului, intreaga baie a fost placata cu faianta de culoare alba. Singurele pete de culoare fiind gresia de un gri discret si covorasul impletit din fata lavoarului.

Sper ca ti-a placut si tie apartamentul scandinav de astazi si ca ai gasit cel putin o idee pe care doresti s-o aplici in amenajarea si decorarea casei tale.

sursa foto: alvhem.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *