Categorii
Stiri

Brad Pitt a transformat o scoala abandonata intr-un complex de locuinte sociale DE LUX

scoala abandonata din kansas city transformata in complex rezidential de brad pitt

Celebrul actor nu se uita la bani atunci cand vine vorba de ajutorarea semenilor sai. Brad Pitt a transformat o scoala din orasul american Kansas, abandonata de mai bine de un deceniu, intr-un superb complex de locuinte sociale.


Construita in 1904 si abandonata de 13 ani, scoala Bancroft a fost una dintre putinele cladiri din Kansas ramase in picioare dupa trecerea devastatorului uragan Katrina. Prin intermediul organizatiei sale Make It Right, infiintata in 2007 pentru ajutorarea victimelor uraganului, Brad Pitt a reusit transformarea scolii vechi intr-un complex rezidential, compus din 50 de apartamente ce pot fi inchiriate la preturi accesibile, de catre varstnici, veterani si persoane cu dizabilitati. In plus locatarii au acces la o sala de fitness, o sala de calculatoare si mai multe gradini.

Proiectului social, initiat de celebrul actor, nascut in statul Missouri, i s-au alaturat mai multe companii din zona, astfel incat, intr-un singur an, scoala veche a devenit unul dintre cele mai frumoase si moderne locuri din intregul oras. In prezent, complexul rezidential este compus din cladirea renovata a batranei scoli si din constructiile noi alaturate.

interior apartament cu doua camere complex rezidential manheim park din kansas

Complexul de apartamente, proiectat de compania de arhitectura BNIM Architects, a primit certificarea LEED Platinum, datorita multiplelor dotari ecologice de cea mai inalta calitate. Cele 400 de panouri solare, montate pe acoperisul scolii, senzorii de lumina, vopseaua fara solventi organici volatili, folosita pentru a zugravi intregul complex, tamplaria si ferestrele de calitate si pardoselile acoperite cu parchet din lemn masiv sunt doar cateva dintre dotarile de 5 stele ale complexului Bancroft School Apartments din Kansas, Missouri.

Costurile dezvoltarii ambitiosului proiect s-au ridicat la suma de 14,3 milioane USD, din care 2,3 milioane au fost doar contributia organizatiei conduse de Brad Pitt.

Organizatia Make It Right a fost infiintata de Brad Pitt in anul 2007 in scopul de a construi locuinte ecologice ieftine pentru victimele uraganului Katrina din zona New Orleans.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *