Categorii
Proiecte de case inedite

Cum iti poti face o CASA IEFTINA in doar 8 saptamani – 17 IMAGINI

dormitor transformat in loc de luat masa casa mica containerIn doar opt saptamani, un container industrial vechi poate fi transformat intr-o spectaculoasa casa moderna si ergonomica, ideala pentru terenurile mici din mediul urban.


Un astfel de proiect denumit Casa Cubica a fost dezvoltat de arhitectii Arturo si Mauricio Lecaro si Carlos Salvany in Costa Rica. Un container industrial cu suprafata de doar 24 metri patrati a fost transformat intr-o casuta de vacanta ce poate gazdui pana la patru persoane simultan, gratie ideilor ingenioase folosite in amenajarea si decorarea ei.

In spatiul mic din interiorul containerului au fost inglobate cu iscusinta o baie, o bucatarie si un living ce printr-o simpla miscare se transforma in dormitor, datorita patului rabatabil ascuns intr-un panou din perete. Una dintre extremitatile containerului a fost extinsa permitand astfel amenajarea a inca doua locuri de dormit in paturi suprapuse.

Baia minuscula este prevazuta cu toate elementele necesare: un vas wc, un lavoar si o cabina de dus. Fata in fata cu toaleta, izolata discret de restul baii, arhitectii au reusit sa integreze si o masina de spalat haine.

Desi proiectata in calitate de casa de vacanta, dotarile de ultima generatie si confortul sporit o recomanda si in calitate de locuinta pentru o persoana sau chiar pentru un cuplu tanar.

Cea mai ingenioasa piesa de mobilier a intregii casute este patul matrimonial rabatabil, proiectat in continuarea garniturii de bucatarie. In partea inferioara a patului este ascunsa o masa, astfel incat, pe timpul zilei, patul se poate ridica in pozitie verticala, facand loc mesei rabatabile pentru patru persoane. Aceasta idee poate fi adaptata cu succes in apartamentele si garsonierele mici de bloc, unde lipsa spatiului este o reala problema.

Cele doua terase ale casei, una amenajata la nivelul solului, iar cealalta chiar pe acoperisul constructiei cu design inedit, completeaza imaginea moderna si cocheta a locuintei. Accesul spre terasa de pe acoperis se face pe o scara proiectata intr-una dintre lateralele casei. Pardoseala din lemn a terasei situata la inaltime are si functie de termoizolatie, contribuind la mentinerea temperaturii optime in interiorul casei.

sursa foto: revistasucasa.com

5 răspunsuri la “Cum iti poti face o CASA IEFTINA in doar 8 saptamani – 17 IMAGINI”

Este superba. Nu imi imaginam ca un container poate arata asa bine, transformat in casuta de vacanta. Culmea, desi este o suprafata mica, nu da impresia de casuta inghesuita.

@ Mariana: Asa este, casuta nu pare deloc inghesuita. Este o dovada de maiestrie a arhitectilor care au lucrat la proiect. Si mie imi place foarte mult ideea si m-as bucura s-o vad aplicata si in tara noastra.

@ Luminita: Patul din casuta de mai sus se numeste Murphy Bed, dar nu stiu daca se gaseste in Romania. Cauta-i pe google. Ma gandesc ca un meserias priceput ar putea face unul similar, doar inspirandu-se din niste imagini.

Paturi rabatante sunt de cand lumea in Romania numai ca:
sistemul rabatant cu deviere costa 1200 de lei
sistemul rabatant simplu costa 900 de lei
Astfel ca, la un pat normal ce costa cam 500 de lei la comanda, adaugarea unei variante de mai sus este prohibitiva. Se preteaza la gradi, unde suprafetele sunt mici si implicit nu este nevoie de sistem special rabatant.
In toata cariera mea am executat o singura data asa ceva. Sistemul rabatant este greoi, pentru a ridica patul este nevoie de forta unui barbat, are piesele in miscare extrem de nefiabile. Salteaua musai trebuie sa fie ancorata de sasiu si, cel mai aiurea, trebuie sa iei cerceaful, pernele si patura si sa la ascunzi in alta parte. Nu este o activitate pentru cotidian.
Poate in alte tari se fac mai bune aceste sisteme.
Cat priveste casa, e optimizata bine de tot dar, seamana mai degraba a fi casa unui nefamilist. Ideea este beton, reciclarea si-a gasit o noua intrebuintare. Felicitari designerilor pentru reusita.

3D SMART Set aduce pe piata constructiilor o inovatie – Case modulare pe structura metalica, folosind cadrul metalic care intra in componenta containerelor maritime, timp redus de executie, rezistenta la seism mult mai ridicata decat casele traditionale din caramida si beton armat! O alegere inteligenta si moderna!
Asigura clientilor sai servicii complete de proiectare, de consultanta, obtinerea de autorizatii de constructii, avize, certificate de urbanism si management in organizarea de santier. Pe scurt : ALEGE 3D SMART SET pentru o constructie rapida, inteligenta, si moderna la cheie!

facebook.com/3dsmartset/info (Aici vedeti asemenea case de vacanta)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *