Categorii
Intrebari de la cititori

Cum pot realiza o pardoseala cu poli beton peste sistemul de incalzire?

Buna seara, m-ar interesa cum pot realiza o pardoseala cu poli beton peste sistemul de incalzire. As vrea sa stiu procedeul de executie.
va multumesc.


Intrebare de la Dumitru, pe adresa redactiei: Cum pot realiza o pardoseala cu poli beton peste sistemul de incalzire?

3 răspunsuri la “Cum pot realiza o pardoseala cu poli beton peste sistemul de incalzire?”

Buna seara.
Pan una alta, va trebui sa va ganditi ce inseamna polibeton. In definie in DEX nu veti gasi o explicatie a acestui cuvant. Daca ar fi sa ne luam dupa gura targului, polibeton inseamna ciment, nisip, pietris si… Ce?
Stimate domn, a vinde inseamna sa gasesti calea spre „adevar” prn „noutate” Daca sapa clasica va este diforma, inelastica si neavenita, va pot propune polibeton cu aroma de extract de eucalipt! Va convine asa?
Sa lasam gluma la o parte! Dvs.va trebuie o sapa, care sa acopere pardoseala ce radiaza caldura. Ce e greu? O sapa semiumeda sau umeda va rezolva problema rigiditatii si portantei pentru finisaje si corpurile grele ale mobilierului din casa si va asigura emanatia caldurii pe verticala din pardoseli deoarece betonul este prost izolant si bun conducator de caldura! D-aia se termoizoleaza blocurile stimate domn!
Va transmit pe aceata cale ca sunteti predispus la o teapa de proportii datorata mk pe produsul polibeton. Nici nu exista asa ceva in analele de constructii!
Cu stima
bsterea@yahoo.com

Buna ziua,

Sincer, nu ma pricep la constructii.
Ceea ce stiu, este ca, la incalzirea in pardoseala, de fapt peste sistemul de tevi, se pune o sapa care trebuie sa constina un aditiv special. Acesta face ca sapa sa fie elastica si sa nu crape. Aditivul se gaseste la canistre de 5 l. Aditivul se pune la mc de sapa, fiecare producator recomanda o anumita cantitate.
ditivul il gasiti la romstal si la alti vanzatori de materiale pt instalatii (am dat romstal pt ca e la nivel national, nu stiu de unde sunteti d-voastra).
Daca vreti sa nu va crape sapa (producatorii recomanda ca „obligatoriu”) va trebui sa puneti si izolatie perimetrala, iar daca suprafata incalzita este de peste 40 mp, va trebui sa puneti si rost de dilatare.

Cu stima,
Paul Goron
qfgproiect@gmail.com

Din ce cauza crapa sapa?
Din ce cauza crapa betonul?
Din ce cauza crapa sapa peste x cm?
Din ce cauza crapa betonul peste x cm?
Simplu.
In compozitia sapei, intra ciment si nisip si apa. Dupa uscare, dupa evaporarea apei din compusul denumit sapa, aceasta se contracta, rezultand mici firide. Volumul la turnare este clar mai mic decat la uscare din cauza evaporarii apei. Nu insist aici despre volumul apei dar sa stiti ca este unul consistent.
Daca torni o sapa umeda, aceasta va crapa. Daca torni o sapa semiumeda, aceasta va crapa mai putin. De ce? deoarece cantitatea de apa este mai mica.
De ce se baga aditivi? Deoarece acestia nu se evapora ci se usuca. Nefiind din apa, acestia nu provoaca crapaturi in urma evaporarii. Si, acum sa intreb onorat publicul dupa ce dau e explicatie:
Sapa face parte din lucrarile de suport, din lucrarile de gri a constructiei. NICIODATA o sapa nu este vizibila ochiului liber si este sursa de sprijin pentru FINISAJ. De ce m-ar deranja ca ea crapa? Este normal datorita procesului chimic de realizare. De ce va deranjeaza ca sapa crapa? Daca peste ea se monteaza parchet, gresie, marmura, linoleum, de ce deranjeaza ca ea crapa?
Exista crapaturi controlate denumite rosturi de contractie. De ce nu apelati la ele?
Orice aditiv, orice adaos, orice gaselnita de mk duce la un rezultat care nu importa. Crapaturi sub gresie. Si? Cine le vede?
As spune altceva: de ce nu se elicopterizeaza placa sa nu mai fie nevoie de sapa?
Cu stima,
bserea@yahoo.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *