Categorii
LifeStyle

Iata cum arata resedintele celor mai puternici oameni ai planetei

kremlin moscova interior resedinta oficiala a presedintelui rus


Incarcate de istorie, cu detalii arhitectonice spectaculoase si interioare luxuriante, locuintele celor mai puternici oameni ai planetei au devenit adevarate embleme ale statelor pe care acestia le reprezinta.

Putini sunt cei care n-au auzit de Casa Alba, Palatul Kremlinului sau Palatul Elysee.

Iata cum arata 5 dintre cele mai celebre si somptuoase resedinte ale liderilor lumii:

1. Casa Alba este resedinta oficiala a presedintilor Statelor Unite ale Americii inca din anul 1800 si se afla in Washington, la adresa 1600 Pennsylvania Avenue. Construita intre 1792 si 1800, Casa Alba a fost proiectata si finisata in stil Neoclasic de catre arhitectul de origine irlandeza James Holban. Costurile constructiei celei mai celebre case din lume s-au ridicat in acele vremuri la suma de 232.372 USD.

De-a lungul anilor, interiorul Casei Albe a trecut prin mai multe serii de renovari, restaurari si reamenajari, in functie de preferintele si necesitatile fiecarui presedinte. De exemplu, in timpul presedintiei lui Franklin Roosevelt Casa Alba s-a imbogatit cu o sala de cinema si o piscina interioara.

Astazi, Casa Alba, pe care o cunoastem din multe filme americane si nu numai, este locuita de presedintele Barack Obama.

2. Nu mai putin celebru, Palatul Kremlinului din Moscova, este o fortareata in care locuieste si lucreaza cel mai puternic si influent om al planetei din acest moment, conform Forbes, presedintele Rusiei Vladimir Putin.

Constructie emblematica, la ridicarea careia au lucrat arhitecti si artisti europeni de renume, a fost, de-a lungul mai multor secole, locuita de tarii rusi, devenind, in primele decade ale erei sovietice, un soi de enclava, in care locuia si muncea elita tarii.

In prezent, palatul Kremlin din Piata Rosie a Moscovei nu este doar domiciliul presedintelui rus, o mare parte a legendarei constructii fiind ocupata de muzee deschise publicului.

3. Cunoscut britanicilor sub denumirea „Numarul 10” (Number 10 Downing Street), palatul cu aproape o suta de camere, din Downing Street, Londra, este resedinta oficiala si biroul Primului Ministru britanic, David Cameron.

Palatul din Downing Street (una dintre cele mai celebre adrese din lume) are mai mult de 300 de ani. Apartamentul privat al Primului Ministru britanic se afla la al treilea etaj al constructiei, bucataria este amenajata in subsolul palatului, iar celelalte nivele sunt ocupate de birouri, sali de conferinta, de receptie si de dineu, unde Primul Ministru gazduieste intalniri oficiale cu alti lideri ai lumii, ambasadori si membri ai guvernului britanic.

Unul dintre fostii Prim Ministri britanici care au locuit in Downing Street, Margaret Thatcher, a spus, in 1985, ca Numarul 10 a devenit „una dintre cele mai pretioase bijuterii ale patrimoniului national britanic”.

4. Un alt lider important al lumii, François Hollande, Presedintele Frantei, are resedinta oficiala si biroul in spectaculosul Palat Élysée, aflat in arondismentul 8 din Paris.

Palatul Élysée serveste drept resedinta oficiala a presedintilor Republicii Franceze incepand cu anul 1871. Decoratiunile luxuriante si finisajele unice fac din Palatul Élysée, una dintre cele mai prestigioase si spectaculoase constructii din Paris.

Salonul de Aur (Salon Dore), incaperea decorata in tonuri calde si placute, folosita de fostul presedinte francez, Nicholas Sarkozy, cu un superb birou Louis XV in secolul 18, cu tapiterii si covoare lucrate manual si un candelabru de cristal, este considerata a fi cea mai reusita incapere din Palatul Élysée.

5. Presedintele Germaniei, Joachim Gauk, are resedinta oficiala in Bellevue, un palat impunator cu o priveliste spectaculoasa care i-a si dat denumirea.

Construit dupa proiectul arhitectului si designerului Michael Philipp Boumann, in anul 1786, in calitate de resedinta de vara a Printului Augustus Ferdinand de Prusia, Palatul Bellevue are trei aripi si este prima cladire in stil Neoclasic din Germania.

Birourile Presedintelui Germaniei se afla in aripa noua a palatului, reconstruit in 1959.

surse foto: itv.com, telegraph.co.uk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *