Categorii
Proiecte de case inedite

Imagini cu castigatoarea premiului Best Small House 2013 – o casuta de lemn din SUA

exterior casa lemn 75 metri patratiTitlul de Cea mai frumoasa Casa de mici dimensiuni a anului 2013 a fost castigat de o superba cabana din lemn, desfasurata pe mai putin de 75 metri patrati, din Oregon, SUA. Casuta cocheta apartine unui cuplu aflat in pragul pensionarii si intruneste toate conditiile unui trai confortabil, relaxat si linistit.


Micuta casa din lemn, fara etaj, este compusa din hol, living, bucatarie, o baie si doua dormitoare. Centrul locuintei este, fara indoiala, zona de zi, a carei compartimentare deschisa contribuie la marirea vizuala a spatiului. La intersectia holului, bucatariei si livingului se afla un godin ce incalzeste intreaga zona de zi, fiind totodata un element decorativ specific unei constructii din lemn.

Pentru a delimita vizual holul de living si bucatarie, Nil Pearlson, arhitectul care a conceput si dezvoltat proiectul castigator, a ales diferite tipuri de pardoseli: travertin pentru hol si parchet laminat pentru bucatarie si living.

Interiorul casutei a fost finisat in nuante placute, calduroase, apropiate de nuanta naturala a lemnului, prezent la tot pasul, in intreaga locuinta: pardoseala, grinzile de pe tavan, tamplaria ferestrelor, usile interioare, cele exterioare si piesele de mobilier.

Decorul rustic al casutei din lemn este pus in valoare de cantitatea uriasa de lumina naturala, ce patrunde prin ferestrele mari si generoase. Pe langa ferestrele clasice, casuta este dotata si cu ferestre tip velux, montate in tavan.

O superba terasa din lemn, proiectata pe doua dintre laturile casei, cu acces facil atat din living si bucatarie cat si din dormitorul matrimonial, serveste drept extensie a zonei de zi in sezonul calduros.

Intre cele doua dormitoare ale casutei a fost proiectata baia – o incapere spatioasa, finisata impecabil in tonuri de bej si maro. Cabina de dus clasica a fost inlocuita de o cabina de dus turceasca din caramida de sticla, de dimensiuni generoase, perfecta pentru cei doi proprietari trecuti de prima tinerete.

Toate aceste amanunte, dar si schita casei din lemn pot fi vazute in galeria foto de mai jos:

sursa foto: 1

2 răspunsuri la “Imagini cu castigatoarea premiului Best Small House 2013 – o casuta de lemn din SUA”

Nu s-au gindit la o rampa…necesara pt. carucior in momentul cind nu vor mai putea urca scarile la intrare. La dus intrarea trebuia sa fie directa. Oricum, de foarte mult bun gust si exact suprafata necesara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *