Categorii
Proiecte de case inedite

O superba casa moderna construita din doua containere maritime

copertina lemn legatura intre doua containere pentru casaCasele din containere industriale maritime sunt una dintre cele mai ieftine si rapide variante de a construi o locuinta. In tara noastra aceasta practica nu este inca raspandita, oamenii preferand constructiile solide din zidarie clasica. In occident insa tot mai multi se orienteaza catre alternative ieftine care le ofera posibilitatea de a ridica o casa in timp scurt, cu un buget modest.


Un exemplu in acest sens este locuinta despre care vreau sa-ti vorbesc astazi. Este vorba despre o casa construita din doua containere maritime ce apartine designerului Julio Garcia. Chiar daca exteriorul are un aspect industrial, inestetic, in viziunea unora, interiorul casei este modern, fiind dotat cu toate elementele necesare unei vieti confortabile si fara lipsuri.

Casa a fost ridicata in orasul Savannah din Georgia, SUA. Fiind un oras port, unde acosteaza nave ce importa diverse marfuri din China, Savannah abunda de containere maritime care pot fi cumparate la preturi cuprinse intre 500 si 1000 USD bucata.

Profitand de acest lucru, designerul Garcia a decis sa-si construiasca o casa ieftina din doua astfel de containere industriale, de 12 metri lungime fiecare. Cele doua containere au fost amplasate pe stalpi de beton si o platforma din lemn, la o distanta de aproximativ 180 de cm unul de celalalt. Golul dintre ele a fost inchis cu ferestre mari montate pe structura din lemn masiv, obtinandu-se un extra spatiu, folosit ca o extensie a livingului open space din interiorul casei moderne.

Si daca la exterior designerul Julio Garcia a decis sa pastreze aspectul industrial al containerelor, interiorul casei este unul modern si minimalist. Astfel, intr-unul dintre containere a fost proiectata zona de zi, in care se afla un living open space cu deschidere spre terasele din lemn din cele doua extremitati zonei de zi, iar in cel de-al doilea a fost amenajata baia si un dormitor. Bucataria moderna, deschisa spre living, se afla in portiunea din lemn ce uneste cele doua containere.

O alegere neobisnuita, din punctul meu de vedere, este pardoseala livingului. Desi putea fi placata cu dusumea sau parchet laminat, de pilda, proprietarul a decis s-o imbrace in beton slefuit, vopsit in negru, obtinand un contrast interesant. Clima blanda a zonei in care se afla casuta din containere permite astfel de excentricitati: o pardoseala rece si chiar lipsa unor surse de incalzire. Aceste detalii, deloc nesemnificative, au redus cu mult costurile de constructie a casei din imagini. Finisarea casei din containere a costat in jur de 900 de dolari/mp.

Adaptarea unui proiect similar la clima tarii noastre va creste costurile, prin adaugarea unei izolatii termice eficiente, dar si a unui sistem de incalzire pentru sezonul rece. O casa din containere poate fi incalzita cu ajutorul unei centrale termice (pe gaze sau pe combustibili solizi), cu ajutorul sobelor, cu ajutorul incalzirii prin pardoseala etc. Insa chiar si asa, lipsa unei fundatii clasice si pretul accesibil al containerelor o propulseaza printre cele mai ieftine solutii de constructie a unei case la momentul actual.

sursa foto: pricestreetprojects.com

9 răspunsuri la “O superba casa moderna construita din doua containere maritime”

o idee foarte buna, mai ales pentru oamenii cu buget limitat. chiar ma intereseaza de unde as putea cumpara vreo doua containere la bani putini, tot cautam variante ieftine care sa-mi permita sa ridic o casuta de vacanta la tara, ca n-am nici timp sa stau dupa echipele de muncitori cat se ridica casa si nici bani de zidarie clasica. am auzit tot felul de pareri pro si contra, dar cred ca n-or fi strainii chiar atat de prosti, de construiesc tot mai des case din containere.

Si la noi se preteaza aceste constructii. Uitati-va pe santiere. Containerele sunt folosite pe post de birouri si multe din ele sut chiar folosite pe post de dormitoare comune. Vezi Dorel!
Problema enorma este incalzirea. De aici termoizolarea, de aici gazele, lemnele, electricul, semineul, panoul solar etc.
Cele mai ieftine case raman totusi cele facute din baloti de paie tencuite, apoi chirpiciul tencuit, lemnul. Pan’la urma, muncim o viata pentru 4 pereti 3/3, 4/4, 5/5, cu mansarda, fara, dar toate au dispunerea intr-un climat ce are temperaturi intre -30 iarna si 40 vara. Diferenta asta de 70 de grade, ciclica, ne bate noua cuie in talpa. Nu stiu cum se comporta containerul la variatii din acestea de temperatura… La noi, nu cred ca s-ar preta pe termen lung.

Daca nu locuiesti in Constanta, transportul containerelor ar putea costa mult si toate astea pentru ati face o casuta urata si rece. Si sa nu uitam ca aceste containare ar trebui prelucrate pentru ferestre, usi ect.

Mariana, de ce zici ca e urata? Mie mi se pare in interior chiar moderna si frumoasa. Iar daca nu iti place exteriorul o plachezi cu polistiren ca pe orice casa normala, ca oricum in romania e mai frig si ai nevoie de izolatie:)

Discutiile so proiectele caselor din containere maritime este fierbinte ce circa doi – trei ani datorita persoanelor care vin in tara din strainatate si au vazut acolo asemenea lucrari.
Daca cautam pe internet observam case din containere diverse, unele dintre ele foarte frumoase.
Intrebarea mea este daca noi romanii renuntam la constructiile clasice pentru constructiile modulare … ?

Ma bucur foarte mult citind acest thread.
Eram putin ingrijorat cand am intrat pe piata din Romania, dupa o experienta in SUA de 8 ani (constructii de case pe structura metalica).
Observ cu placere ca aceste case au constituit deja o preocupare pentru multi dintre romani.

Va rugam sa evaluati si premierhouse.ro sau facebook.com/premierhouseromania

Va multumim

Buna ziua,

Eu de multa vreme caut pe net tot felul de variante de case ieftine si neconventionale. Am gasit fel de fel. La noi in ro oamenii sunt conservatori si revin adesea la genul de constructii clasice. Totusi au fost deja acceptate si variantele mai putin conventionale de a construi…

Varianata aceasta de case din containere industriale mi se pare foarte ok…Am studiat deja atat de mult chestiunea pe net, incat nu as mai avea nici o obiectie:) Izolarea se poate face exact ca la casele conventionale, cu polisiren expandat exterior si daca vreti cu polistiren extrudat pe interior. Sau se poate face izolatie cu poliuretan de 4 sau 8…

De asemenea am vazut un proiect in care intre cele 2 cntainere era plasat si un zid de caramida, plus fereastra…Creativitatea poate merge la nesfarsit…Desigur si dupa buget…

Am si gasit firme in Romania care pot furniza containere gata amenajate, inclusiv containere baie si bucatarie, chiar casute…Cu usi si ferestre deja montate, izolate. Ba si containere garaj.Deci, idea a prins…

Puteti iesi la vreo 20.000 de euro cu o casuta nu prea mare. Zic fara transport.

Un avantaj al acestor case este rezistenta la cutremure…

Eu sustin ideea si mi-as dori in viitor sa-mi construiesc o astfel de casuta,am deja planul in cap…Dar la mine depinde de mai multe chestiuni…Oricum, daca imi fac casa, casa din asta imi fac!:)

Toate cele bune si lasati frau liber imaginatiei:)

Noi proiectam si construim pe acst sistem constructiv dar folosim module metalice noi. Ne ocupam cu Autorizatii, Proiectare si Executie si referitor la proiectele noastre va las pe voi sa decideti. Search numele firmei: 3D smART set

3D smART set – Redefineste-ti Stilul!
Brasovean Radu – 0749.185-629

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *