Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Rafturile – solutii de depozitare pentru bucatarii mici – 20 de imagini

idei depozitare bucatarii mici rafturi perete


O alternativa la dulapurile suspendate de bucatarie sunt rafturile de perete. Aceasta solutie este potrivita mai ales pentru bucatariile mici, in amenajarea carora trebuie evitate, pe cat posibil, piesele de mobilier voluminoase care mananca din spatiul si asa redus.

Pe rafturile de perete poti depozita canile, paharele, farfuriile, condimentele sau electrocasnicele mici (prajitor de paine, robot de bucatarie, filtru de cafea etc), pastrand vasele de gatit in dulapurile de sub blatul de lucru. Primul gand care-mi vine in minte atunci cand vad imagini cu astfel de rafturi este intretinerea lor. Neavand usi, praful se asterne in voie intre obiectele expuse pe rafturile de pe pereti, obligandu-ne sa le curatam mai des. Si mai neplacuti sunt vaporii de grasime ce se depun peste tot in bucatarie. Nu cred insa ca acest lucru este neaparat un dezavantaj, ci doar o curatare mai frecventa si mai minutioasa a bucatariei.

Spuneam mai sus ca rafturile sunt potrivite mai ales pentru bucatariile mici, dar trebuie sa adaug ca pot fi folosite in absolut orice fel de bucatarie, indiferent de dimensiune sau stil de amenajare. Intr-o bucatarie spatioasa rafturile pot avea un rol strict decorativ, fiind ideale pentru ghivecele cu flori, de exemplu. In urma cu niste ani urmaream un serial tv, in care am remarcat un raft pentru canile de cafea. Si mi-am promis ca intr-o buna zi voi avea si eu unul identic, mai ales ca imi place sa colectionez cani de cafea, pe care momentan le pastrez intr-unul dintre dulapurile suspendate din bucatarie.

In orice caz, mie imi plac rafturile in general si poate de aceea cred ca arata bine si pe peretii din bucatarie. Voi folosi drept argument galeria foto de mai jos. Te rog s-o rasfoiesti si sa-mi spui parerea ta.

sursa foto: poppytalk.com

Un răspuns la “Rafturile – solutii de depozitare pentru bucatarii mici – 20 de imagini”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *