Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Ai un hol ingust? Mareste-l cu ajutorul oglinzilor – 12 IMAGINI

oglinda verticala rama lata lemn hol

Majoritatea apartamentelor de bloc au holul de intrare mic si ingust si din acest motiv intampinam greutati in amenajarea lui, cautand permanent solutii de optimizare a spatiului. Daca structura apartamentului sau a garsonierei nu ne permite sa marim suprafata fizica a holului, il putem mari vizual cu ajutorul oglinzilor.


In functie de preferintele tale si de stilul de amenajare a holului poti alege unul dintre urmatoarele tipuri de oglinzi:

1. Oglinda verticala inalta

Acest tip de oglinda are darul de a inalta vizual camera, oferindu-ne posibilitatea de a ne vedea in intregime, din cap pana in picioare. Asadar, o poti monta direct pe perete, simpla sau inramata sau poti s-o integrezi in mobilierul de pe hol, aplicata pe usa unui dulap inalt. Oglinda verticala se potriveste oricarui decor; dimensiunea, forma si culoarea ramei fiind cele care o recomanda pentru un anumit stil.

2. Oglinda orizontala

Spre deosebire de tipul prezentat anterior, oglinzile orizontale au capacitatea de a largi vizual o incapere, mai bine zis, peretele pe care sunt amplasate. In cazul holurilor inguste, acest model de oglinda este una dintre cele mai potrivite alegeri. Daca preferi stilul minimalist de amenajare, alege sa-ti decorezi holul cu una sau mai multe oglinzi orizontale, in rame din aluminiu sau inox.

3. Oglinda perete

Daca structura holului ti-a permis sau iti permite constructia unui dressing incastrat, alege sa-l dotezi cu usi culisante placate cu oglinzi, astfel incat sa formeze un perete de oglinda. Holul va capata alte dimensiuni, devenind mai mare si mai luminos.

4. Oglinda rotunda

Si acest tip de oglinda, ca oricare altul, va contribui la marirea vizuala a holului. Poti alege o singura oglinda de forma rotunda, inramata frumos sau poti aplica pe unul dintre peretii holului mai multe cerculete din oglinda, de diferite dimensiuni, creand un decor neobisnuit si luminand totodata incaperea. Oglinzile rotunde sau de forma rotunjita sunt speficife mai ales stilului retro.

5. Oglinda de pardoseala sau oglinda stativ

Desi nu este potrivita holurilor de suprafata mica, acest tip de oglinda trebuie mentionat. Oglinda stativ este o piesa de mobilier in sine, fiind amplasata direct pe pardoseala. Aceasta caracteristica o face sa ocupe din spatiul deja redus al holului. Insa daca holul tau nu este cel mai mic si nici nu ai alte piese de mobilier, poti alege o oglinda de pardoseala care-ti va permite sa te vezi in intregime, inainte sa iesi din casa.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *