Categorii
Intrebari de la cititori

Apare condens in camere. Cu ce se poate izola placa de beton?

Cu ce se poate izola o placa de beton peste parter (grosime 13 cm) peste care avem doar acoperisul (nu am continuat cu etajul, acoperisul nu a fost izolat cu vata sau altceva, la recomandarea constructorului) iar acum, iarna, apare condens in camere? Multumesc.


Intrebare de la Maria, pe adresa redactiei: Apare condens in camere. Cu ce se poate izola placa de beton?

4 răspunsuri la “Apare condens in camere. Cu ce se poate izola placa de beton?”

Izolati acoperisul cu un strat de vata minerala de 10 cm +un rind de polistiren pentru a va mentine caldura in casa ,va disparea si condensul ulterior.
Cu stima

Daca podul este spatios (in ideea de a realiza o masardare) atunci nu are rost izolarea acoperisului, deoarece oricum trebuie dat jos la constructia etajului.
Cel mai rapid si practic este montarea unui rand de baloti de paie sau fan peste placa de beton.Asta ca solutie provizorie pana in vara cand se poate realiza o izolatie definitiva.
Izolatia termica a placii de beton trebuie luata in considerare si pentru cazul in care se continua constructia etajului.In functie de proiect,se afla si solutia adoptata.
Insa o izolatie termica practica este montarea de polistiren extrudat de 10-20cm grosime pe toata placa de beton.
Trebuie realizata o sapa (s de la sarpe)autonivelanta dupa care se foloseste adeziv pentru prinderea placilor de polistiren, iar ulterior se monteaza si podeaua.Din pacate la temperaturile de afara este destul de dificil de lucrat acum si rezultatele pot sa nu fie cele scontate.
Ca solutie ajutatoare, in functie de durata pana la constructia etajului, se pot monta si placi OSB in interiorul podului pe caferii acoperisului.
Nu realizeaza o izolatie termica prea stralucita, insa este suficienta pentru a ajuta la pastrarea caldurii.
Daca placa se izoleaza cu polistiren extrudat si se monteaza si placi OSB sub acoperis, atunci in pod se obtine temperatura mai ridicata care reduce pierderile de caldura si nu mai apare condensul.

cea mai eficienta solutie ar fi sa pui rigips in camere pe tavan la care adaugi si o vata minerala intre rigips si tavan si asa poti sa continui lucrarea fara sa afectezi cu ceva variante sunt multe dar sunt investiti pe care le pierzi in momentul cand ai sa continui lucrarea 0733739838

Multumesc ptr raspunsuri,ma intereseaza recomandarea cu balotii de paie sau fan,la bunici,la tara,stiu ca au intotdeauna fan in podul casei,si intr-adevar,nu se face condens niciodata!Tinand cont ca in viitor vom ridica si etajul(peste vreo 3-4 ani,cand ne vom reveni financiar…)indiferent ce materiale vom folosi,se vor arunca,deci daca se poate detaliati-mi aceasta varianta(mi se pare cea mai ieftina si la indemana)sau un nr de telefon.Maria

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *