Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Baia – impartirea pe zone de activitate – IMAGINI

idei amenajare baie moderna alb albastru cabina dus perete inzidit


Daca spatiul din baie iti permite, iti recomandam sa iei in calcul varianta impartirii pe zone a acesteia, cu ajutorul unor paravane despartitoare semi-inalte. In acest fel, poti asigura intimitatea necesara, obtinand totodata un extra spatiu de depozitare.

Nu te gandi ca ai nevoie de o baie foarte spatioasa. Designerii spun ca aceasta solutie de impartire poate fi aplicata si in bai mai mici, cu suprafata de trei sau patru metri patrati. In orice caz, noua configurare depinde foarte mult de cantitatea si dimensiunile obiectelor sanitare si a mobilierului din baie.

Peretele poate fi construit din beton, din caramida, bca, rigips rezistent la umezeala sau din caramida de sticla. Exceptand caramida din sticla, toate celelalte variante pot fi placate cu faianta sau cu alte finisaje, in ton cu restul baii. Rigipsul ofera posibilitatea proiectarii unor rafturi pe toata inaltimea zidului construit, utile pentru depozitarea sampoanelor, prosoapelor, aparatelor de barbierit, lotiunilor de corp, cremelor si a altor obiecte personale.

Dimensiunea unui perete/paravan despartitor semi inalt in baie poate varia, in functie de spatiul disponibil. Dar, ca idee, inaltimea de 1-1,5 metri si adancimea sau latimea de 0,5 – 1 metru este mai mult decat suficienta.

Cu ajutorul unui perete despartitor poti izola lavoarul de wc, de cabina de dus sau de cada, obtinand un plus de intimitate si un look nou si deosebit al baii. In occident, peretii despartitori sunt folositi adesea in calitate de suport pentru sticla securizata din care sunt construite cabinele de dus.

Ti-am pregatit o galerie foto cu 15 bai moderne, impartite pe zone de activitate cu ajutorul unor astfel de pereti semi inalti.

surse foto: micasarevista.com

Un răspuns la “Baia – impartirea pe zone de activitate – IMAGINI”

Uau! Asta e ideea pe care o cautam pentru baia mea! Mi se pare foarte misto solutia de mascare si izolare a toaletei de restul baii!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *