Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Ce suprafata trebuie sa aiba o camera pentru centrala pe combustibil solid?


Ce suprafata trebuie sa aiba o camera pentru centrala pe combustibil solid? Am cumparat o casa si are o centrala termica electrica care este forte costisitoare, vreau sa construiesc alaturi o camera pt. centrala.
Eu m-am gandit la urmatoarele dimensiuni 1.70×1.70×2.40. Casa are 100mp construiti si 80 utili deci consider ca nu imi trebuie o centrala mare ma refer ca volum, casa are apa curenta banuiesc ca nu trebuie hidrofor.


Intrebare de la Viorel, pe adresa redactiei: Ce suprafata trebuie sa aiba o camera pentru centrala pe combustibil solid?

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:, ,

Autor |

Comentarii

QFG Proiect in ianuarie 2nd, 2014

Buna ziua,

Scuze ca va spun, dar in sala CT trebuie sa incapa : centrala, vase expansiune, boiler, butelie egalizare su distribuitor, iar daca CT este pe comb. solid, ar trebui sa mai incapa si un pic de lemne.
Iar ca dimensiuni impuse de lege (si de producatorul de cazane pe comb. solid) in jurul centralei trebuie sa aveti minim 0,5 m pe fiecare parte laterala si in spate, iar in fata 1 m.
Cazanul avand 0,6 x 1,1 m (un Atmos 25 kw) => minim sala 1,6 x 2,6. Caz in care nu mai punem nimic in sala CT (vase expansiune/boiler/butelie/vas tampon).
Concluzie, ori o faceti de aproximativ 3×4 m, ori vorbiti cu un proiectant sa va faca o optimizare a salii CT in functie de ce aveti nevoie.
Nu mai lucrati dupa ureche, o sa va coste mai mult.

Cu stima,
Paul Goron
0745 / 090.451
qfgproiect@gmail.com

Valentino in ianuarie 5th, 2014

Cel mai indicat ar fi sa mergeti pe la cativa prieteni care au o centrala pe lemne,de catva ani,in functiune bineinteles si probabil ve-ti putea trage singur o concluzie in legatura cu Camera Technica.3×3 sau 3×4 m este probabil dimensiunea minima de care aveti nevoie si mai trebuie tinut seama ca in camera technica isi mai gasesc locul foarte multe chestii…roaba ,lopata,masina de tuns iarba,bicicleta si… etc..

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii